26/02/2020 03:18:13

Διετής αναστολή συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ σε αγροτεμάχια

Διετής αναστολή συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ σε αγροτεμάχια  - Media
 
Διετή αναστολή (για τα έτη 2017 και 2018) στην επιβολή συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ σε αγροτεμάχια  φυσικών προσώπων παρέχει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή. 
 
Το νομοσχέδιο με το οποίο ενσωματώνεται στο εθνικό δίκαιο οδηγία για την υποχρεωτική ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ προχωρά στην αναστολή του συμπληρωματικού φόρου προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους φορολογουμένους να ελέγξουν τους δασικούς χάρτες και να προβούν, όπου απαιτείται, στις απαραίτητες διορθώσεις. 
 
Με άλλη διάταξη αυξάνονται τα πρόστιμα προς τις επιχειρήσεις για πώληση αγαθών ή υπηρεσιών που υπερβαίνουν συνολικά σε αξία τα 500 ευρώ, χωρίς τη χρήση καρτών ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής. 
 
Για τις περιπτώσεις αυτές προβλέπεται πρόστιμο 500 ευρώ ανά φορολογικό έλεγχο, όταν ο φορολογούμενος είναι υπόχρεος τήρησης απλογραφικού λογιστικού συστήματος και 1.000 ευρώ ανά φορολογικό έλεγχο, αν ο φορολογούμενος είναι υπόχρεος τήρησης διπλογραφικού φορολογικού συστήματος.
 
Η νομοθετική πρωτοβουλία παρέχει ακόμα φορολογικά κίνητρα σε αυτούς που παράγουν και εμπορεύονται είδη σίτισης προκειμένου να υπάρξει ενίσχυση της συμμετοχή τους στην προσπάθεια καταπολέμησης της παιδικής φτώχειας και της επισιτιστικής ανασφάλειας της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης.
 
Ειδικότερα θεσπίζεται απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του ΦΠΑ που αναλογεί και έχει εκπέσει ως φόρος εισροών των ειδών σίτισης που διατίθενται άνευ ανταλλάγματος για την εξυπηρέτηση σίτισης μαθητών σχολικών μονάδων στο πλαίσιο αντιμετώπισης προβλημάτων ανθρωπιστικής κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.