search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:10
MENU CLOSE

Σύνοδος G7: Ο Τραμπ τα «έσπασε» με όλους και -σχεδόν- για όλα

26.05.2017 16:54
Εντείνουν την πίεση στη Βόρεια Κορέα οι G7 - Media
 
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι επιβεβαίωσε ότι δεν καταγράφηκε πρόοδος στις συνομιλίες σχετικά με τη μάχη για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη κατά την πρώτη ημέρα της Συνόδου της G7, καθώς οι ΗΠΑ βρίσκονται ακόμη στο στάδιο του «εσωτερικού στοχασμού».
 
«Υπάρχει ένα ανοικτό ζήτημα, η θέση των ΗΠΑ στις συμφωνίες του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «η αμερικανική κυβέρνηση βρίσκεται σε εσωτερικό στοχασμό για το θέμα αυτό… Οι υπόλοιπες χώρες διαβεβαίωσαν ότι συμφωνούν απόλυτα για τη συμφωνία (του Παρισιού). Από την πλευρά μας εμείς επιβεβαιώσαμε την πλήρη δέσμευσή μας».
 
«Είμαστε βέβαιοι ότι μετά τον εσωτερικό στοχασμό, οι ΗΠΑ θα θέλουν επίσης να δεσμευτούν» συμπλήρωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης. Ωστόσο υπήρξε συμφωνία σε άλλα ζητήματα όπως η Συρία, η Λιβύη και η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας, τόνισε ο Πάολο Τζεντιλόνι.
 
Πληροφορίες από τη Σύνοδο στην Ταορμίνα, πάντως, αναφέρουν ότι ο Τραμπ έθεσε και ζητήματα σχετικά με το ελεύθερο εμπόριο, σύμφωνα, άλλωστε, και με τις προεκλογικές του διακηρύξεις.
 
(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:10