search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:01
MENU CLOSE

Ο Ερντογάν …ξήλωσε 4.000 δικαστές και εισαγγελείς

27.05.2017 07:26
Συνεχίζει το πογκρόμ ο Ερντογάν: Απέλυσε 7.000 για την… επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος - Media

 

Η Τουρκία έχει απομακρύνει από τις θέσεις τους περισσότερους από 4.000 δικαστές και εισαγγελείς τους οποίους θεωρεί ύποπτους για διασυνδέσεις με το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου χρόνου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. 

Σε ομιλία του στην Άγκυρα, ο Μποζντάγ είπε πως το δικαστικό σώμα έχει εκκαθαριστεί από υποστηρικτές του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ μουσουλμάνου ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Περισσότεροι από 100.000 εργαζόμενοι στην αστυνομία, στο δικαστικό σώμα, στη δημόσια υπηρεσία και στον ιδιωτικό τομέα έχουν απολυθεί ή έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα επειδή φέρονται ότι σχετίζονταν με το πραξικόπημα, προκαλώντας ανησυχία στους δυτικούς συμμάχους της Τουρκίας και σε οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:00