search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 00:44
MENU CLOSE

Κάνετε Δίαιτα; Δείτε πώς μπορούν να σας βοηθήσουν οι πατάτες!

27.05.2017 08:45
Τηγανητά: Οι κίνδυνοι για την καρδιά - Media

 

Πλούσιες σε βιταμίνες C και Β6, οι πατάτες είναι χωρίς αμφιβολία από τις πιο παρεξηγημένες αμυλούχες τροφές, ειδικά για όσους βρίσκονται σε περίοδο δίαιτας.

Κι όμως, η πατάτα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και όχι μόνο δεν θα σας παχύνει, αλλά θα σας βοηθήσει να χάσετε και βάρος.

Μία πατάτα βραστή περιέχει 100 θερμίδες και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, που σημαίνει ότι ικανοποιεί την πείνα και δημιουργούν το αίσθημα κορεσμού. Με απλά λόγια, τρώγοντας μια πατάτα, παίρνετε τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα που χρειάζεται ο οργανισμός σας και παραμένετε χορτάτη για πολλή ώρα.

Επιπλέον, οι πατάτες είναι πλούσιες σε κάλιο και μάλιστα έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κάλιο απ’ ότι μια μέτρια μπανάνα. Το κάλιο ελέγχει την αρτηριακή πίεση και βελτιώνει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Τέλος, η βιταμίνη Β6 που περιέχει η πατάτα, συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου και στην αύξηση του μεταβολισμού.

Τώρα λοιπόν ξέρετε ότι οι πατάτες, είναι θρεπτικές, νόστιμες και “αδυνατιστικές”, αρκεί να αποφεύγετε το τηγάνισμα ή το μαγείρεμα τους σε συνδυασμό με άλλες τροφές.

Πηγή: faysbook.gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03