search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:16
MENU CLOSE

G7: Συμφώνησε ο Τραμπ με τη δέσμευση καταπολέμησης του εμπορικού προστατευτισμού

27.05.2017 11:29
Το αινιγματικό tweet του Ντόναλντ Τραμπ που έχει γίνει viral  - Media

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, συμφώνησε προκειμένου να υπάρχει μία δέσμευση καταπολέμησης του εμπορικού προστατευτισμού στο τελικό ανακοινωθέν της συνόδου των χωρών μελών G7, το οποίο αναμένεται να δημοσιοποιηθεί αργότερα σήμερα, σύμφωνα με πηγή της διάσκεψης.

Ο Τραμπ έχει προηγούμενα εκφράσει την προτίμηση του στη λήψη μέτρων εμπορικού προστατευτισμού, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν συνέπειες (εξαγωγικό εμπορικό έλλειμμα) από την εφαρμογή μέτρων μη δίκαιης εμπορικής πρακτικής από την μεριά των πιο σημαντικών εμπορικών εταίρων τους, στην Δύση. Μεταξύ αυτών και η Γερμανία, όπως επίσης και η Κίνα (αναπτυσσόμενες οικονομικά χώρες).

“Ο Τραμπ συμφώνησε ότι η μάχη κατά του εμπορικού προστατευτισμού, θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο τελικό ανακοινωθέν,” τόνισε η πηγή της G7.

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος, με ανάρτησή του στο Twitter, ανέφερε ότι οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ επιταχύνουν “σημαντικά” την καταβολή των οικονομικών υποχρεώσεών τους.

“Τα χρήματα εισρέουν,” έγραψε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33