search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:25
MENU CLOSE

Ραμαζάνι: Το «όχι» του Τίλερσον που προσέβαλε τους μουσουλμάνους

27.05.2017 11:45
Ραμαζάνι: Το «όχι» του Τίλερσον που προσέβαλε τους μουσουλμάνους - Media

 

Σπάζοντας παράδοση 20 χρόνων, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, αρνήθηκε να είναι ο οικοδεσπότης εορταστικής εκδήλωσης για το μουσουλμανικό Έιντ Αλ Φιτρ που σηματοδοτεί την έναρξη του Ραμαζανιού.

Ο Τίλερσον απέρριψε το αίτημα από την υπηρεσία θρησκευτικών και διεθνών υποθέσεων του υπουργείου, όπως δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Συνήθως, κάθε χρόνο, μέλη του Κογκρέσου, μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας και διπλωμάτες από μουσουλμανικές χώρες παρίστανται στην εκδήλωση του υπουργείου Εξωτερικών για το Ραμαζάνι, συμβολίζοντας τις αμερικανικές διπλωματικές προσπάθειες για καλές σχέσεις με τις μουσουλμανικές χώρες.

Η απόρριψη του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δείχνει ότι δεν υπάρχουν σχέδια αυτή τη χρονιά για κάποια εκδήλωση στο υπουργείο Εξωτερικών για το Ραμαζάνι, που ξεκινά σε πολλές αραβικές χώρες σήμερα.

Μουσουλμάνοι ακτιβιστές έχουν κατηγορήσει την κυβέρνηση Τραμπ για μη φιλική συμπεριφορά απέναντι στο Ισλάμ, ιδιαίτερα μετά τις προσπάθειες να απαγορευθεί σε μουσουλμάνους από συγκεκριμένες χώρες να ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ.

«Αν ο Τίλερσον δεν ακολουθήσει την παράδοση αυτή τη χρονιά, αυτό θα μπορούσε να στείλει μήνυμα ότι δεν είναι τόσο σημαντικό για την κυβέρνηση του να βρίσκεται σε επαφή με τους μουσουλμάνους», δήλωσε η πρώην Αμερικανή διπλωμάτης Φάρα Πάντιθ η οποία επί κυβερνήσεων Μπους και Ομπάμα βοηθούσε στη διοργάνωση των εκδηλώσεων αυτών στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:22