search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:37
MENU CLOSE

Ακροδεξιός νεοναζί στις ΗΠΑ, δολοφόνησε δύο μουσουλμάνες γυναίκες στο μετρό

27.05.2017 15:14
Η ακροδεξιά πολιτική πρόκληση της εποχής μας - Media

 Ακροδεξιός αμερικανός όρμησε με μαχαίρι μέσα στο μετρό του Πόρτλαντ, και μόλις εντόπισε τις δυο γυναίκες τις κατέσφαξε, μπροστά στα μάτια των έντρομων επιβατών.

Λίγη ώρα πριν μέσα στο βαγόνι, ο νεοναζί, έβγαλε ένα κήρυγμα μίσους. Μίλησε για την ανωτερότητα της λευκής φυλής έναντι όλων, για το χρέος όλων των λευκών να ισοπεδώσουν τους αλλόθρησκούς και μόλις το μάτι του εντόπισε της δυο γυναίκες, η μια εκ των οποίων φορούσε μαντίλα, έβγαλε ένα μαχαίρι και τις δολοφόνησε.

Προηγούμενα η «ομιλία» του ξεσήκωσε διαμαρτυρίες από τους υπόλοιπους επιβάτες που του φώναζαν να σταματήσει αυτό που κάνει. Στο μένος του ο ακροδεξιός τραυμάτισε σοβαρά στο λαιμό και έναν τρίτο επιβάτη ο οποίος αιμορραγώντας έτρεχε να σωθεί.

Αυτόπτης μάρτυρας που βοήθησε τον τραυματία, δήλωσε: «Έτρεχε στην πλατφόρμα ματωμένος. Τον έπιασα και του ζήτησα να ηρεμήσει και να περιμένει την ιατρική βοήθεια. Κάποιος του έβαλε ένα ρούχο στον λαιμό, για να περιορίσει την αιμορραγία».

Η αστυνομία δήλωσε ότι ο δράστης δεν γνωριζόταν με τις δύο νεαρές μουσουλμάνες και ότι πιθανότατα το έγκλημα είχε φυλετικά κίνητρα.

 

Φωτό: αρχείο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:35