search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:51
MENU CLOSE

Πώς μπορείτε να αδυνατίσετε το σκύλο σας – Δεν έχετε ιδέα πόσο δύσκολο είναι

28.05.2017 15:18
Πώς μπορείτε να αδυνατίσετε το σκύλο σας - Δεν έχετε ιδέα πόσο δύσκολο είναι - Media

 

Μήπως ο σκύλος σας είναι κάτι παραπάνω από… στρουμπουλός; Λίγα έξτρα κιλά δεν θα τον βλάψουν βεβαίως, αλλά αν αυτά επηρεάζουν την κίνησή του και τις συνήθειές του, τότε θα πρέπει να αναλάβετε δράση!

Εύκολο δεν είναι… Ο σκύλος είναι γνωστός «παραπονιάρης», ακόμα και… ζήτουλας μερικές φορές και όταν σας κοιτάζει με αυτά τα υγρά ζεστά ματάκια του είναι βέβαιο ότι θα υποκύψετε και θα του δώσετε ένα κομματάκι ζαμπόν. Πόσω μάλλον αν αρχίσει να κλαψουρίζει κιόλας.

Όμως, επειδή τα σκυλιά δεν έχουν συναίσθηση ούτε του τι τρώνε, αλλά ούτε και τι μπορεί να τους προκαλέσει το πολύ φαγητό στην υγεία τους, η ευθύνη είναι… όλη δική σας!

Ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε για να τον βοηθήσετε να ξαναβρεί τη φόρμα του και πάνω από όλα να διατηρήσει την υγεία του.

Μειώστε τις μερίδες
Κάθε ιδιοκτήτης σκύλου γνωρίζει πάνω-κάτω με το μάτι πόση τροφή χρειάζεται ο σκύλος του. Κι όμως! Αυτή η σιγουριά είναι που μπορεί να σας οδηγήσει σε λάθος. Το πρώτο πράγμα που θα σας συστήσει ο κτηνίατρος αν τον ρωτήσετε, είναι να αρχίσετε να μετράτε την τροφή του αγαπημένου σας κατοικίδιου. Όσο κι αν πιστεύετε ότι μπορείτε να υπολογίσετε με το μάτι, μπορεί εύκολα να πέσετε έξω. Γι’ αυτό σταματήστε να μαντεύετε. Ζυγίστε και χωρίστε σε μικρές δόσεις κατανεμημένες σε όλο το εύρος της ημέρας. Μια μικρή εύκολη αλλαγή και έχετε κάνει όλη τη διαφορά στο βάρος του σκύλου σας.

Βάλτε όριο στα σνακ

Ακριβώς όπως συμβαίνει στους ανθρώπους, έτσι και με τα σκυλιά κάθε μικροσκοπικό δάγκωμα μιας λιχουδιάς προσφέρει επιπλέον θερμίδες. Αν ο σκύλος σας είναι απ’ αυτούς που «ικετεύουν» ή κλαψουρίζουν για μια λιχουδιά μην υποκύψετε. Οσο δύσκολο κι αν σας είναι, μη του δώσετε φαγητό. Συνεννοηθείτε με τον κτηνίατρο για το ποιες λιχουδιές είναι υγιεινές κι αν θέλετε να τον ανταμείψετε δώστε του απ’ αυτές. Διαφορετικά, αν συνεχίσει να κλαψουρίζει κάντε του μια αγκαλιά.

Βγάλτε τον βόλτα

Στην προσπάθειά σας να κάνετε το σκύλο να χάσει βάρος δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την άσκηση. Δεν έχει βρεθεί ακόμα ο σκύλος που θα πει «όχι» στη βόλτα. Επομένως, πάρτε τον και βγείτε έξω μια βόλτα. Κάντε τη βόλτα μέρος ενός υγιούς τρόπου ζωής για το σκύλο σας. Εσείς κι αυτός με τα πόδια το γύρο του τετραγώνου, τον περίπατο στο πάρκο, ακόμα και τα καθημερινά σας ψώνια μπορείτε να κάνετε με τον σκύλο σας παρέα (φροντίστε βέβαια για την ασφάλειά του αν πρέπει να μπείτε σε ένα κατάστημα και τον αφήσετε έξω). Οι βόλτες και τα παιχνίδια όχι μόνο θα ευχαριστήσουν το σκύλο σας αλλά θα του επιτρέψουν σταδιακά να ξαναβρεί και τη φόρμα του. Χώρια που το περπάτημα θα κάνει καλό και σε εσάς.

Πηγή: mpouzou.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:51