search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:28
MENU CLOSE

Γνωρίστε τον δάσκαλο που ζει με 2 δολάρια τη μέρα (Photos)

28.05.2017 16:03
Το μελιστάλαχτο καλωσόρισμα του Φουρθιώτη στην Άλκηστη Μαραγκουδάκη - Media

 

Ο 38χρονος δάσκαλος Ντάρσι Λιν μεγάλωσε στη Nότια Αυστραλία. ‘Ενα ταξίδι του στην Ιαπωνία στάθηκε καθοριστικό ώστε να αλλάξει τελείως ο τρόπος σκέψης του.

Πλέον, έχει καταφέρει να ζει με μόλις 2 δολάρια τη μέρα, συνδυάζοντας ταυτόχρονα ταξίδια σε πολλές χώρες.

Ο νεαρός Αυστραλός μιλάει άπταιστα Ιαπωνικά είναι οπαδός της απλής ζωής, πραγματοποιώντας low budget ταξίδια, ακόμα και πάνω στο ποδήλατό του.

Πολλές φορές πηγαίνει σε χώρες ως εθελοντής, επειδή είναι δάσκαλος και συχνά τον καλούν σε προγράμματα: «Οι δάσκαλοι σε ένα ταξίδι μου στο Κιργιστάν μου έμαθαν να βλέπω τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο, πως να νιώθω καλά και ευγνώμων με όσα έχω. Βοηθούσα την κοινότητα και έπαιρνα βοήθεια από την κοινότητα».

Ως μέλος οργάνωσης υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων, ο Λιν έχει ταξιδέψει με ποδήλατο από το Όρεγκον στον Καναδά ζώντας με μόλις 2 δολάρια τη μέρα: «Με αυτό τον τρόπο ήθελα να δείξω πως είναι να ζεις φτωχά».

Όσο για τις συμβουλές του προς όποιον θα ήθελε να ακολουθήσει τον δικό του τρόπο ζωής: «Ξεχνάς τον πρωινό καφέ απ’ έξω, παίρνεις το λεωφορείο για να πας στη δουλειά και μαγειρεύεις στο σπίτι».

Το σπίτι του κόστισε μόλις 1.000 δολάρια και το έφτιαξε μέσα σε έξι βδομάδες, αξιοποιώντας ένα κοντέινερ, το οποίο διαμόρφωσε προσθέτοντας πόρτα και παράθυρα: «Θα το χαρακτήριζα χαρούμενο και απλό». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:24