search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:36
MENU CLOSE

Μια αστυνομία… «Σαν παλιό σινεμά»

28.05.2017 17:35
Άγριο ξύλο σε λεωφορείο: Αρνητής μάσκας έδειρε άνδρα με στολή νοσοκόμου που γύριζε από τη βάρδια του (Video) - Media

 

Μια βραδιά διαφορετική, γεμάτη μουσική και μακριά από την σκληρή καθημερινότητα, τον κίνδυνο και το διαρκές άγχος, πέρασαν χτες το βράδυ εκατοντάδες αστυνομικοί και προσκεκλημένοι της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά το θέατρο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, PIERCE, στην Αγία Παρασκευή.

Όσοι παραβρέθηκαν στο κατάμεστο θέατρο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση και συγκεκριμένα το έργο «Σαν παλιό σινεμά», που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία από την Υπηρεσία Μουσικής της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ φωνητικά πλαισίωσαν οι τραγουδιστές Κατερίνα Σκρέκη και Νίκος Ρουσσάκης. Την εκδήλωση παρουσίασε ο ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης.

Το μουσικό έργο «Σαν παλιό σινεμά» περιελάμβανε αποσπάσματα μεγάλων μουσικών επιτυχιών, από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο, που έπαιξε η μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος Κων/νος Τσουβάλας και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, οι οποίοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στον παρουσιαστή, τους τραγουδιστές και όλους τους καλλιτέχνες.

«Απόψε βρισκόμαστε εδώ για να ξεχάσουμε, έστω για λίγο, την καθημερινότητά μας, να απωθήσουμε από τη σκέψη μας και την ψυχή μας αυτά που μας στεναχωρούν και μας βαραίνουν», είπε ο κ. Τσουβάλας, ο οποίος παρουσίασε τους συντελεστές της παράστασης και τόνισε:

Ας προσεγγίσουμε την πραγματικότητα, μια πραγματικότητα που ορίζει πως όλοι, αστυνομικοί και ιδιώτες, ένστολοι και μη, εκδηλώνουν τη χαρά και τη λύπη τους, βιώνουν τα συναισθήματά τους, έχουν τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις τους, έχουν τις ευαισθησίες, τα πάθη και τις αδυναμίες τους.

Με λίγα λόγια όλοι είμαστε απλά άνθρωποι και ως άνθρωποι έχουμε την ανάγκη της μικρής αυτής αλλά εξαίσιας ελπίζω ψυχικής ανάπαυλας, που μόνο η μουσική μπορεί να προσφέρει».

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας, Δημήτρης Αναγνωστάκης, επεσήμανε ότι σύμφωνα με έρευνες, οι ένστολοι έχουν την αποδοχή των πολιτών σε ποσοστό 70%- 75%, γεγονός που δεν είναι τυχαίο, καθώς η Αστυνομία δεν είναι μόνο καταστολή και «είναι πραγματικά δίπλα στον Έλληνα πολίτη και ιδιαίτερα για τον φτωχό Έλληνα πολίτη που δοκιμάζεται».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις προσπάθειες της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας να ανοίξουν πολλά θέματα, όχι «από ματαιοδοξία και ναρκισσισμό», αλλά «για να δεσμεύσουμε τους επόμενους, για να δώσουμε τη δυνατότητα κάποιοι καλύτεροι από εμάς, πιο αποτελεσματικοί, να πάνε ακόμη ένα βήμα μπροστά την Ελληνική Αστυνομία».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος (Λ.Σ.) Σταμάτιος Ράπτης, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, ο εκπρόσωπος του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Αμερικανικού Κολλεγίου, Παναγιώτης Κιουβρέκης και ο ζωγράφος Γιώργος Σταθόπουλος.

Παραβρέθηκαν επίσης, όλα τα στελέχη τις ΕΛ.ΑΣ, καθώς και ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Γρήγορης Γερακαράκος και άλλοι συνδικαλιστές, εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου, των ΜΜΕ, αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό με τις οικογένειες του καθώς και πλήθος κόσμου.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Αρχηγός αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας απένειμε αναμνηστικές πλακέτες στον εκπρόσωπο του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Αμερικανικού Κολλεγίου, Παναγιώτη Κιουβρέκη, στους τραγουδιστές Κατερίνα Σκρέκη και Νίκο Ρουσσάκη καθώς και στον ηθοποιό και παρουσιαστή της βραδιάς Γιώργο Καπουτζίδη.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:35