search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:08
MENU CLOSE

Η βραβευμένη σειρά ντοκιμαντέρ του ESPN, “ESPN 30 for 30”, για 3η χρονιά στην COSMOTE TV

29.05.2017 13:03
Η βραβευμένη σειρά ντοκιμαντέρ του ESPN, “ESPN 30 for 30”, για 3η χρονιά στην COSMOTE TV - Media
 
H COSMOTE TV παρουσιάζει για τρίτη διαδοχική χρονιά τη βραβευμένη με OSCAR® και Emmy® σειρά ντοκιμαντέρ του ESPN, “ESPN 30 for 30”, που κάνει αναδρομή σε 30 σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Οι συνδρομητές της COSMOTE TV, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πρώτη ιστορία του νέου κύκλου, που κάνει πρεμιέρα  την Τρίτη 6/6, στις 22.00 (COSMOTE SPORT 6HD).
Ο νέος κύκλος της σειράς που εξασφάλισαν τα κανάλια COSMOTE SPORT, αφορά σε ιστορίες όπως στην αθλητική τραγωδία του Hillsborough της Μ. Βρετανίας, που δημιουργήθηκε σε συμπαραγωγή με το BBC και αποτελεί το πρώτο επεισόδιο για τον νέο κύκλο. 
Μέσα από αυτό, θα γίνει αναδρομή στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις 15 Απριλίου 1989, στο γήπεδο Hillsborough, του Sheffield, κατά τη διάρκεια ημιτελικού για το Κύπελλο Αγγλίας, μεταξύ της Liverpool και της Nottingham Forest. Έξι λεπτά μετά την έναρξη του ματς, 2000 φίλαθλοι της Liverpool εισήλθαν στην ήδη υπερπλήρη εξέδρα όρθιων, με αποτέλεσμα τον 90 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 766 να τραυματιστούν. Το ντοκιμαντέρ εξετάζει τις συνεχείς προσπάθειες των συγγενών των θυμάτων, ως προς την απαλλαγή των κατηγοριών που απηύθυναν στους αγαπημένους τους οι τοπικές αρχές. Το συμβάν, στάθηκε η αφορμή για την κατάργηση των εξέδρων όρθιων και στην τοποθέτηση καθισμάτων σε όλα τα γήπεδα.
Η εν λόγω παραγωγή ξεκίνησε το 2009 και κέρδισε την αποδοχή κοινού και κριτικών. Εκ των πιο σημαντικών διακρίσεων, ήταν το Emmy® του 2014 “για το καλύτερο μικρής διάρκειας, μη επιστημονικής φαντασίας, πρόγραμμα”, ενώ το πιο πρόσφατο βραβείο είναι το φετινό OSCAR®, στην κατηγορία “καλύτερο ντοκιμαντέρ”, που κέρδισε το “OJ: Made in America”.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00