search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:19
MENU CLOSE

Γκάμπριελ κατά Τραμπ: Αυτά που κάνει αποδυνάμωσαν τη Δύση

29.05.2017 15:06
«Μεσολαβητής» ο Γκάμπριελ για συνάντηση Τραμπ - Πούτιν - Media
 
Μετά την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία επί της ουσίας ήρε την εμπιστοσύνη της στις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ, άλλος ένας κορυφαίος Γερμανός πολιτικός επιτίθεται με σφοδρότητα στον προέδρο της Αμερικής.
 
Πρόκειται για τον Γερμανό -σοσιαλδημοκράτη- υπουργό Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος κατηγόρησε τον Τραμπ ότι οι ενέργειές του «αποδυνάμωσαν» τη Δύση, λέγοντας ότι η πολιτική των ΗΠΑ είναι αντίθετη προς τα «συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
 
«Οι ΗΠΑ […] θεωρούν ότι το να επιβάλλουν τα εθνικά τους συμφέροντα είναι σημαντικότερο από τη διεθνή τάξη» κατήγγειλε ο Γκάμπριελ, προσθέτοντας σε οξύτατο ύφος ότι «η κοντόφθαλμη πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης αντίκειται στα συμφέροντα της Ε.Ε.», αναφερόμενος στα θέματα της κλιματικής αλλαγής και της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:19