search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:34
MENU CLOSE

Γερμανόφωνος Τύπος για Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: «Απεβίωσε ένας ευρωπαϊστής»

29.05.2017 20:10
Μνημόσυνο στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη - Απούσα η Ντόρα Μπακογιάννη  (Photos) - Media

 

Ο γερμανόφωνος τύπος αναμεταδίδει την είδηση του θανάτου του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Μεταξύ άλλων επισημαίνεται ο διεθνής προσανατολισμός της πολιτικής του.

Η είδηση του θανάτου του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε ηλικία 99 ετών έκανε τον γύρο των γερμανόφωνων μέσων ενημέρωσης.

«Ο έλληνας πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είναι νεκρός. Πέθανε τη νύχτα της Κυριακής», γράφει η Welt του Βερολίνου στη διαδικτυακή της έκδοση, επισημαίνοντας ότι «ο συντηρητικός πολιτικός υπήρξε ενεργός στην πολιτική επί σχεδόν 60 χρόνια».

Η εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι ο πρώην πρωθυπουργός πέθανε «περιστοιχισμένος από τους ανθρώπους που αγαπούσε και τον αγαπούσαν», όπως ανέφερε η σύντομη ανακοίνωση της οικογένειας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Η εφημερίδα του Αμβούργου κάνει μια αναδρομή στην μακρά πολιτική σταδιοδρομία του εκλιπόντος, υπογραμμίζοντας τον διεθνή προσανατολισμό της πολιτικής με στόχο την εμβάθυνση των ευρωπαϊκών και διατλαντικών σχέσεων της Ελλάδας.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης χαρακτηρίζεται «ευρωπαϊστής», ο οποίος «κατά τη διάρκεια της τριετούς διακυβέρνησής του εδραίωσε τη συμμετοχή της Ελλάδας στην τότε Ευρωπαϊκή Κοινότητα, προωθώντας την ένταξη στη Συνθήκη Σένγκεν το 1992 και στην εσωτερική αγορά της Ε.Κ. το 1993. Ως υπουργός Εξωτερικών συνέβαλε το 1981 στην ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Επιπλέον, μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου διατηρούσε στενές διατλαντικές επαφές. Ο Μητσοτάκης ήταν το 1990 ο πρώτος πρωθυπουργός που επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο», σημειώνει το δημοσίευμα.

Η αυστριακή εφημερίδα Die Presse αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι πέθανε «ένας βετεράνος της ελληνικής πολιτικής», σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «γεννημένος στην Κρήτη Μητσοτάκης ανήκε σε μια από τις πιο γνωστές πολιτικής δυναστείες».

Τέλος, στον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αναφέρεται και ελβετική Neuer Zürcher Zeitung με σύντομη ανάρτηση στην ιστοσελίδα της. Εκεί σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «ο Μητσοτάκης ήταν ένας από τους σημαντικότερους φιλελεύθερους αστούς πολιτικούς της Ελλάδας».

Πηγή: DW

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:33