search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:08
MENU CLOSE

Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στη Βουλή για δέματα και αλληλογραφία

30.05.2017 11:03
Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ - «Ναι» σε δεκάδες άρθρα από την αντιπολίτευση - Media

 

Επιπλέον μέτρα ασφαλείας λαμβάνει η Βουλή μετά την αποστολή παγιδευμένου δέματος με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. 

Η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας προβλέπεται τόσο για την εισερχόμενη αλληλογραφία όσο και των ταχυδρομικών δεμάτων που φτάνουν στη Βουλή και περιλαμβάνει διπλό έλεγχο τόσο από το κεντρικό φυλάκιο όσο και από τις υπόλοιπες πύλες εισόδου στο κοινοβούλιο. 

Σύμφωνα με τη διαταγή της υπηρεσίας ασφαλείας της Βουλής κανένας φάκελος ή δέμα, που σχετίζεται με την εισερχόμενη αλληλογραφία στο κτίριο του Μεγάρου της Βουλής και των περιφερειακών του κτιρίων, ακόμα και οι εφημερίδες δεν θα παραδίδονται στον παραλήπτη αν πρώτα δεν έχουν ελεγχθεί από ανιχνευτή X-RAY δύο φορές και αν δεν φέρουν σφραγίδα με την σήμανση «ελέγχθηκε». 

Όπως αναφέρεται η εισερχόμενη αλληλογραφία μέσω ΕΛΤΑ θα ελέγχεται από την υπηρεσία εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, από συνοδούς αστυνομικών σκύλων καθώς από το μηχάνημα X Ray. Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται δύο φορές, παρουσία των υπαλλήλων των ΕΛΤΑ της Βουλής αντί για μια που ίσχυε ως σήμερα ενώ, όπως σημειώνεται, αντικείμενα που ελέγχονται θα τοποθετούνται στο μηχάνημα X-Ray από πολλές διαφορετικές γωνίες προκειμένου να υπάρχει πλήρης εικόνα.

Ακόμη, από εδώ και στο εξής απαγορεύεται η είσοδος υπαλλήλων courier για τη διανομή φακέλων εντός των κτιρίων της Βουλής ακόμη και μετά τον ελέγχο τους μέσω X-RAY στο κεντρικό φυλάκιο. Η αλληλογραφία μέσω courier θα ελέγχεται και δεύτερη φορά παρουσία του αρμόδιου υπαλλήλου της υπηρεσίας ή του γραφείου για το οποίο προορίζεται η αλληλογραφία και δεν θα παραδίδεται στην περίπτωση που ο υπάλληλος δεν προσέλθει. 

Η διαταγή προβλέπει ότι για τις Υπηρεσίες-Συνδέσμους εκτός Βουλής ο αιτούμενος έλεγχος αλληλογραφίας-δεμάτων από την ΥΑΒΕ προβλέπεται αποκλειστικά κατόπιν αδείας από τον φρούραρχο ή τους δύο υποφρουράρχους της Βουλής στο κεντρικό φυλάκιο. Ορίζεται μάλιστα πως μετά τον έλεγχο ο αστυνομικός που τον διενήργησε θα υποβάλλει σχετική αναφορά με το αποτέλεσμά του στο υπασπιστήριο του Φρουράρχου. 

Η διαταγή από την υπηρεσία ασφαλείας της Βουλής εφιστά την προσοχή σε χαρακτηριστικά που καθιστούν ένα δέμα ύποπτο. Μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: Χωρίς ευδιάκριτες ταχυδρομικές σφραγίδες, με άγνωστο αποστολέα, μυρωδιά πικραμύγδαλου ή αμύγδαλου (τύπος εκρηκτικού), υπερβολική χρήση κολλητικής ταινίας, πακέτα με διαρροές ουσιών, ορατές καλωδιώσεις ή αλουμινόχαρτο, άνιση κατανομή βάρους ή πάχος 6-7 εκατοστά, εάν ακούγεται κάποιος θόρυβος. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50