search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:19
MENU CLOSE

Η Ελίζαμπεθ Μος ενισχύει τη θέση των γυναικών στους κινηματογράφους

30.05.2017 11:52
Η Ελίζαμπεθ Μος ενισχύει τη θέση των γυναικών στους κινηματογράφους  - Media

 

Η βραβευμένη ηθοποιός Ελίζαμπεθ Μος δήλωσε ότι είναι αισιόδοξη για τον ρόλο των γυναικών στον κινηματογράφο στην εποχή μας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Xinhua στις Κάννες.

Παρούσα στον κινηματογραφικό φεστιβάλ με την τηλεοπτική σειρά “Top of the Lake-China Girl” της Νεοζηλανδής Τζέιν Κάμπιον και στη βραβευμένη ταινία με τον Χρυσό Φοίνικα “The Square” του Σουηδού Ρούμπεν ‘Οστσουντ, η Αμερικανίδα Ελίζαμπεθ Μος δήλωσε ότι είναι τυχερή γιατί συνεργάστηκε με ορισμένους σπουδαίους ανθρώπους που ένιωθαν πολύ σίγουροι με τον εαυτό τους και δεν ένιωθαν την ανάγκη να καταπιέζουν άλλες γυναικείες φωνές.

“Μερικές φορές έμπαινα σε μια αίθουσα όπου αισθανόμουν ότι ήμουν η ηθοποιός και ίσως τίποτε περισσότερο”, δήλωσε.

Η Μος πρωταγωνιστούσε στο “The Square”, ενώ ταυτόχρονα έπαιζε στη σειρά “The Handmaid’s Tale”. Η 34χρονη ηθοποιός απέσπασε μια Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στην τηλεοπτική σειρά “Top of the Lake” ενώ είχε έξι υποψηφιότητες στα Βραβεία Emmy για την ερμηνεία της στη σειρά “Mad Men”.

Αναφερόμενη στον ρόλο των γυναικών στον κινηματογράφο σήμερα, η Μος είπε ότι αυτός αναμφίβολα βελτιώνεται. Υπάρχουν γυναίκες που αναλαμβάνουν τη σκηνοθεσία, την παραγωγή της ταινίας. Υπάρχουν επίσης γυναίκες που φροντίζουν άλλες γυναίκες να μπορούν να προσλαμβάνονται για να εργαστούν πίσω από την κάμερα. Γενικά αυτή η θετική διαδικασία πρέπει να συνεχιστεί, μέχρι να μην αποτελεί ζήτημα, τόνισε.

Στη συνέχεια η Μος σχολίασε: “Είμαι θετική αλλά ήταν απαίσιο που είδα ότι κατά τη διάρκεια της 70ης διοργάνωσης του φεστιβάλ εδώ στις Κάννες, η Τζέιν Κάμπιον ήταν η μόνη γυναίκα σκηνοθέτης που απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα. Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε συνεχώς κάτι και όχι μόνο να λέμε λόγια. Είναι βασικό να προσλαμβάνονται γυναίκες για να δουλεύουν πίσω από την κάμερα κα όχι απλώς να γίνεται λόγος γι αυτό”.

“Είδα μεγάλη αλλαγή τα τελευταία 10 με 15 χρόνια, ο τομέας είναι τόσο ανταγωνιστικός και υπάρχουν τόσες πολλές απίστευτες ερμηνείες και δουλειά από γυναίκες και είδα άλλες να κερδίζουν και άλλες να χάνουν”.

Η ηθοποιός μίλησε για τις γυναίκες που αποτέλεσαν πρότυπο γι’ αυτήν. “Η Τζόντι Φόστερ ήταν για μένα μια τεράστια έμπνευση για τον πρώτο κύκλο αυτής της τηλεοπτικής σειράς και είχα την ευκαιρία να της το πω δύο χρόνια αργότερα”.

Όταν συμμετείχα στον πρώτο κύκλο, το δυσκολότερο για μένα ήταν πώς θα φαίνομαι σκληρή. Τότε σκέφτηκα πώς το έκανε η Τζόντι Φόστερ στη “Σιωπή των Αμνών”. Έδειχνε εύθραυστη και ευάλωτη, αλλά ήταν τόσο εύστροφη, η δύναμή της ταίριαζε απόλυτα με την ευφυΐα της.

Μετά την Τζόντι, άλλο πρότυπο για την Μος αποτέλεσε η Μιρέιγ ‘Ινος στην τηλεοπτική σειρά “The Killings”. “Είχε μια απίστευτη ερμηνεία”, δήλωσε.

Άλλο πρότυπο έμπνευσης για την Μος είναι η σκηνοθέτης Τζέιν Κάμπιον. “Νιώθεις ότι σε στηρίζει, σε κάνει να νιώθεις σίγουρη, σου λέει ότι πρέπει απλά να πειραματίζεσαι, να δοκιμάζεις πράγματα, κάτι που σε κάνει να νιώθεις μια απίστευτη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:18