search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:35
MENU CLOSE

Απάντηση Μαξίμου σε Παπαδημούλη: «Όχι» σύσκεψη αρχηγών «σε αυτή τη φάση»

30.05.2017 12:00
Μαξίμου σε ΝΔ για την εξεταστική: Ο Μητσοτάκης το μόνο που θυμάται είναι να στοχοποιεί τον Καμμένο - Media

 

Πάγο στα σενάρια για σύσκεψη Πολιτικών Αρχηγών με θέμα το χρέος επιχειρεί να βάλει εκ νέου το Μαξίμου. Νωρίτερα κυβερνητικές πηγές σημείωναν πως «πρέπει να καταστεί σαφές σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ακόμη και σε αυτές που πριν λίγο καιρό μιλούσαν για βιώσιμο χρέος, ότι η μάχη για την απομείωση (σ.σ. του χρέους) είναι εθνικού χαρακτήρα. Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει πρόθεση για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών». 

Η κυβέρνηση δεν κλείνει τελείως τη σχετική σεναριολογία που αυτή τη φορά τροφοδοτήθηκε εκ των έσω, από δηλώσεις του Δημήτρη Παπαδημούλη – ενδεικτική είναι η αναφορά πως δεν υπάρχει πρόθεση για συσκεψη αρχηγών «σε αυτή τη φάση».

Σε πρωινή του συνέντευξη  (στο ραδιόφωνο 24/7) ο Αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κι ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης αναφερόμενος στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι της κυβερνητικής διαπραγματευτικής προσπάθειας,  ανέφερε:

«Θα περίμενα ο Μητσοτάκης να μιλήσει με Μέρκελ και Σόιμπλε και να στηρίξει την προσπάθεια». Και πρόσθεσε πώς κάτι τέτοιο θα άνοιγε το δρόμο για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών: «Αυτό θα άνοιγε τον δρόμο για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για συνεννόηση». Σύστησε δε στον πρόεδρο της ΝΔ «να ακούει περισσότερο τον Δένδια, παρά τον Γεωργιάδη».

Πάντως, τα σχετικά σενάρια που άνοιξαν εκ νέου ύστερα και από τη θέση που πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την περασμένη Τετάρτη – στον απόηχο του «ναυαγίου» του Eurogroup – ότι η λύση στο χρέος είναι αδιαπραγμάτευτη εθνική προτεραιότητα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας μία μέρα μετά αυτή τη θέση την χαρακτήρισε «υποκριτική», ενώ στο ερώτημα αν η κυβέρνηση θα έβλεπε ένα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το θέμα του χρέους, απέκρουσε τα σχετικά σενάρια λέγοντας: «η διεθνής συζήτηση για το χρέος έχει προ πολλού περάσει, στο επίπεδό της και στο βάθος της, τη συζήτηση που γίνεται στην εγχώρια πολιτική σκηνή, αλλά και στα ελληνικά media». 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:35