search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:57
MENU CLOSE

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση παριστάνει την… ντροπαλή παρθένα

30.05.2017 13:10
Αιχμές Βενιζέλου για ΣΥΡΙΖΑ: Απέχει έναν πόντο από τον ολοκληρωτισμό  - Media
 
«Όλα όσα περίμενε η κυβέρνηση για το χρέος έχουν ανατραπεί» τόνισε την Τρίτη στον ΣΚΑΪ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 
 
«Δεν σας κάνει εντύπωση η κυβέρνηση δεν διατυπώνει πρόταση για το χρέος; Δεν έχει, γιατί όσα είχε αναφέρει για το χρέος, έχουν ανατραπεί. Δήθεν διαπραγματεύεται, αλλά δεν μας έχει πει ποτέ τι ζητάει και περιμένει από τους άλλους να διαπραγματεύονται… Έλεγε ότι έπρεπε να διαγράψει το χρέος, να προβούμε σε μονομερείς ενέργειες. Τώρα λέει ότι αυτό που έγινε το 2012 πρέπει να συμπληρωθεί. Αυτό το λέει με δυνατή φωνή τους τελευταίους μήνες, αφού η ίδια έχει ανατρέψει όσα έχουν γίνει για το χρέος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός.
 
Όπως τόνισε δε για την διαπραγμάτευση «είναι πολύ αργά για το πακέτο, και η κυβέρνηση τώρα εμφανίζεται ως ντροπαλή παρθένα, περιμένοντας το αποτέλεσμα της σύγκρουσης ΔΝΤ – Γερμανίας. Έκανε την επιλογή να πάει σε πολύ υψηλά πλεονάσματα από το 2016. Έχει στραγγαλίσει την οικονομία, έχει απομυζήσει όλη τη ρευστότητα. Η χώρα υπό συνθήκες μπορεί να πετύχει. Την έχουν δέσει χειροπόδαρα και αυτό στρέφεται εις βάρος των ευαίσθητων στρωμάτων».
 
«Εδώ που φτάσαμε η  κυβέρνηση πρέπει στο επόμενο Eurogroup να διασφαλίσει ότι θα κλείσει η αξιολόγηση και ότι θα καταβληθούν κανονικά οι δόσεις και αφού αυτά διασφαλιστούν να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να έχουμε μία απάντηση κάποια στιγμή σε σχέση με το χρέος», δήλωσε πάντως, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση πηγαίνει ξυπόλητη στα αγκάθια. «Είμαστε κοντά στο να πάρουμε την δεύτερη αξιολόγηση αφού χάσαμε μια ολόκληρη χρονιά. Και έχουμε χάσει σχεδόν τρία χρόνια. Τώρα κάνουμε μια δραματική οπισθοχώρηση. Δεύτερη κρίση μέσα στην κρίση» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.
 
Τόνισε, δε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ότι «δεν θα της έλεγα να εκβιάσει τάχα μου δήθεν τους συνομιλητές της, πυροβολώντας τα πόδια της χώρας, αρνούμενη να κλείσει η αξιολόγηση και να δοθεί  η δόση», ενώ υπογράμμισε ότι «έχει τεράστια διαφορά να υφίστασαι την κρίση οργανωμένα, και άλλο να πας σε μια καταστροφή και να γίνεσαι… των ”Ψαρών η ολόμαυρη ράχη”».
 
(πληροφορίες: ΣΚΑΪ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:57