search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 05:02
MENU CLOSE

Ο Πρόεδρος της Gefest-Group: Να διατυπωθεί και να νομοθετηθεί το πρόγραμμα επενδύσεων στην Ελλάδα

30.05.2017 13:42
Ο Πρόεδρος της Gefest-Group: Να διατυπωθεί και να νομοθετηθεί το πρόγραμμα επενδύσεων στην Ελλάδα - Media

 

Για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μίλησαν ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο Declan Costello και ο Nicola Giammarioli από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Benoit Coeure από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και άλλοι διακεκριμένοι διεθνείς και έλληνες ομιλητές στο Συνέδριο του Economist με θέμα: «Μια ματιά στο ευρωπαϊκό οικονομικό τοπίο-Επιστροφή στις αγορές για την Ελλάδα».

Ο πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας Gefest-Group στην Οδησσό της Ουκρανίας, Παντελής Β. Μπούμπουρας επισήμανε ότι «στα μνημόνια που καταρτίζονται για την πατρίδα μου, έχει αγνοηθεί ο δυναμισμός της ομογένειας».

Στη συνέχεια, ζήτησε την τεχνική υποστήριξη των θεσμών για να διατυπωθεί και να νομοθετηθεί το πρόγραμμα επενδύσεων στην Ελλάδα από την διασπορά. Ένα πρόγραμμα που θα υιοθετεί κίνητρα που προβλέπονται στην παγκόσμια αγορά προσέλκυσης επενδύσεων, και όχι σε επιδοτήσεις, πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Gefest-Group χαρακτήρισε τον τουρισμό, ως κινητήρια δύναμη της ελληνικής οικονομίας και επεσήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δεν εγκρίνει τα χαμηλότοκα δάνεια που παρέχει για ανέγερση νέων τουριστικών μονάδων στην Ελλάδα.

«Σχετική έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, αναφέρει ότι στην Ελλάδα χρειάζονται επενδύσεις τουλάχιστον 5 δις. €, για να ανταποκριθεί στην ζήτηση νέων καταλυμάτων», υπογράμμισε εισηγούμενος την έγκριση χαμηλότοκων δανείων από την ΕΤΕ, για ανέγερση υποδομών στον τομέα του τουρισμού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15