search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:10
MENU CLOSE

«Πυρά» του Συνδέσμου των Κολεγίων κατά Σημίτη: Οι δηλώσεις του δείχνουν άγνοια

30.05.2017 17:13
Σημίτης: Η Ελλάδα θα προσφύγει ξανά στην Ευρώπη για δανεισμό - Και να γιατί - Media
 
Την οργή του Συνδέσμου Ελληνικών Κολεγίων προκάλεσαν πρόσφατες δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη σε ημερίδα σχετικά με το χώρο της εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
 
Η αναφορά του κ. Σημίτη σε «άναρχο τοπίο» όσον αφορά στη λειτουργία των κολεγίων στη χώρα έφερε την έντονη αντίδραση του συνδέσμου, ο οποίος σημείωσε σε ανακοίνωσή του ότι «την ίδια στιγμή που η πρόταση για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας συζητείται επιτέλους με ωριμότητα, φαίνεται, δυστυχώς, ότι οι προκαταλήψεις για τον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης καλά κρατούν.
 
Οι πρόσφατες δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού περί δήθεν “άναρχου τοπίου” σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των αδειοδοτημένων από το υπουργείο Παιδείας κολεγίων στην Ελλάδα, δείχνουν άγνοια ως προς τις αυστηρές προϋποθέσεις υπό τις οποίες αυτά λειτουργούν. 
 
Η πραγματικότητα είναι ότι τα κολέγια είναι οι μόνοι φορείς εκπαίδευσης που συστηματικά ελέγχονται ως προς τις σπουδές που παρέχουν, την οικονομική βιωσιμότητά τους, την κτηριολογική υποδομή τους κ.λπ. τόσο από το υπουργείο Παιδείας όσο και από τα συνεργαζόμενα αλλοδαπά πανεπιστήμια και φορείς διασφάλισης ποιότητας της Ε.Ε.».
 
Ο σύνδεσμος καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «τέτοιες δηλώσεις απαξιώνουν την προσήλωση των κολεγίων στην παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου. Πολύ περισσότερο, όμως, υπονομεύουν ευθέως την προσπάθεια χιλιάδων φοιτητών που έχουν επιλέξει τα κολέγια για την εκπαίδευσή τους».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:10