search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:11
MENU CLOSE

Παντρεύτηκε μετά θάνατον τον σύντροφό του που σκοτώθηκε στα Σανζ Ελιζέ – Στο γάμο ο Ολάντ και η δήμαρχος του Παρισιού

31.05.2017 13:21
Παντρεύτηκε μετά θάνατον τον σύντροφό του που σκοτώθηκε στα Σανζ Ελιζέ – Στο γάμο ο Ολάντ και η δήμαρχος του Παρισιού - Media

 

Ο Φρανσουά Ολάντ και η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό παρέστησαν το βράδυ της Δευτέρας στο Παρίσι στον μετά θάνατον γάμο του αστυνομικού Ξαβιέ Ζιζελέ, ο οποίος σκοτώθηκε σε τζιχαντιστική επίθεση στα Σανζ Ελιζέ, με τον σύντροφό του, έγινε σήμερα γνωστό από πηγή.

Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας και η δήμαρχος του Παρισιού ήταν παρόντες στην τελετή που ένωσε μετά θάνατον τον Ξαβιέ Ζιζελέ, τον αστυνομικό που σκοτώθηκε στις 20 Απριλίου στα Σανζ Ελιζέ, με τον σύντροφό του, τον Ετιέν Καρντίλ.

Ο γάμος τελέσθηκε χθες Τρίτη το βράδυ στο δημαρχείο του 15ου διαμερίσματος του Παρισιού, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien. Οι δύο άνδρες ήταν ήδη ενωμένοι με το σύμφωνο πολιτικής ένωσης.

Ο γάμος μετά θάνατον επιτρέπεται όταν υπάρχουν «σοβαροί λόγοι» –οι επιθέσεις εντάσσονται σ’ αυτή την κατηγορία, διευκρίνιζεται στον ιστότοπο της κυβέρνησης– και υπάρχει «ρητή γαμήλια βούληση» από το αποβιώσαν πρόσωπο. Την τέλεση του γάμου επιτρέπει με διάταγμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στις 25 Απριλίου, στη διάρκεια του εθνικού φόρου τιμής στον Ξαβιέ Ζιζελέ, ο Ετιέν Καρντίλ είχε εκφράσει τον «μεγάλο πόνο» του μετά τον θάνατο του συντρόφου του και είχε πει πως υποφέρει «χωρίς μίσος».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:11