14/07/2020 07:28:23
3.6.2017 / ΜΗΝAΣ ΒΙΝΤΙAΔΗΣ
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 1970 στις 01-06-2017

Σεμινάρια θεάτρου με δωρεάν διακοπές στη Θάσο!

Σεμινάρια θεάτρου με δωρεάν διακοπές στη Θάσο! - Media
 
Ο Δήμος Θάσου και η σχολή θεάτρου «δήλος» διοργανώνουν το «2ο Θεατρικό Αντί-σκηνο», 17-23 Ιουλίου, στο δημοτικό κάμπιγκ του νησιού, που βρίσκεται σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες, στη Χρυσή Αμμουδιά, μόλις λίγα χιλιόμετρα από το Λιμένα.
 
Το σεμινάριο απευθύνεται σε: σπουδαστές - φοιτητές καλλιτεχνικών σχολών (χορού, δραματικών σχολών / πανεπιστημιακών τμημάτων, εικαστικών - μουσικών σχολών), καλλιτέχνες από διαφορετικούς χώρους (ηθοποιούς, χορευτές, εικαστικούς, σκηνοθέτες, μουσικούς κ.ά.), ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί ή θέλουν να ασχοληθούν με τη δημιουργική διαδικασία του θεάτρου.
Θα λειτουργήσουν δύο τμήματα: Ένα για επαγγελματίες και σπουδαστές δραματικών σχολών και ένα για ερασιτέχνες ηθοποιούς.
 
Ποιοι διδάσκουν: Ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας, με θέμα «Ένα κείμενο - Μια εμπειρία - Ένα τραγούδι - Μια επιθυμία - Ένα όνειρο». Αφετηρία ένα κείμενο της Σάρα Κέην. 
Η ηθοποιός και σκηνοθέτις Δήμητρα Χατούπη, με θέμα «Κείμενα και αντικείμενα». 
 
Ο θεατρικός συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης, με θέμα «Γράψε - παίξε το έργο σου», ένα σεμινάριο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2015 στο Στούντιο Συγγραφής Θεατρικού Έργου του Εθνικού Θεάτρου. 
 
Η σκηνοθέτις Φρόσω Λύτρα, με θέμα «Η εξερεύνηση του προσωπικού ύφους των δημιουργών του θεάτρου μέσα από τη λογοτεχνία και την τέχνη της αφήγησης». 
Ο σκηνοθέτης του κινηματογράφου και της τηλεόρασης Λάμπης Ζαρουτιάδης, με θέμα «Ο ηθοποιός κάτω από τη σκηνή». Η κάμερα και τα μυστικά της.
Η σκηνοθέτις και υπεύθυνη των θεατρικών ομάδων του Δήμου Θάσου Δέσποινα Πανταζή, με θέμα «Τεχνικές προσεγγίσεις στον ρεαλισμό».
 
Τέλος, ο συνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης θα διευθύνει στις 18 Ιουλίου το σεμινάριο με θέμα «Μουσική και αρχαίο δράμα».
Δράσεις παράλληλες. Καθημερινά, μόλις δύει ο ήλιος… Ο δάσκαλος γιόγκα με θεατρικές σπουδές στη Ν. Υόρκη, Αντώνης Ζούλης, μας χαλαρώνει στην αμμουδιά με ειδικές ασκήσεις. Και για τα παιδιά πρωινό και απογευματινό πρόγραμμα με τη φιλόλογο και ηθοποιό Κατερίνα Ζαφειροπούλου, σε ένα προσφερόμενο από τον δήμο θεατρικό παιχνίδι.
 
Το κόστος. Η επιβάρυνση κατ’ άτομο είναι 220 ευρώ για την παρακολούθηση του σεμιναρίου για τις πέντε ημέρες, με δωρεάν διαμονή σε τρίκλινα και δίκλινα τροχόσπιτα ή σκηνές και δωρεάν ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα και δείπνο.
 
Εγγραφές - πληροφορίες: Δραματική σχολή «δήλος», Ελευσινίων 11, Αθήνα. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-5203562, 6972287889 και στο contact@dilos.com

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.