search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:06
MENU CLOSE

Πώς να μειώσετε τη φαγούρα από το τσίμπημα κουνουπιού

01.06.2017 07:10
Πώς να μειώσετε τη φαγούρα από το τσίμπημα κουνουπιού  - Media

Η άνοδος της θερμοκρασίας ευνοεί την αναπαραγωγή και κυκλοφορία των κουνουπιών. Και μαζί με τα κουνούπια έρχονται και τα δυσάρεστα τσιμπήματα που προκαλούν φαγούρα και σημάδια στην επιδερμίδα.

Τα τσιμπήματα κουνουπιών αφήνουν κνησμώδη “σπυράκια” που εμφανίζονται αφότου τα κουνούπια χρησιμοποιήσουν το κεντρί τους για να τρυπήσουν το δέρμα και να τραφούν με το αίμα σας. Το τσίμπημα συνήθως φεύγει από μόνο του μέσα σε λίγες ημέρες.

Περιστασιακά, τα τσιμπήματα κουνουπιών προκαλούν μια μεγάλη περιοχή με πρήξιμο, πόνο και ερυθρότητα. Αυτό το είδος της αντίδρασης είναι πιο συχνό σε παιδιά και είναι γνωστό και ως σύνδρομο Skeeter.

Τι να κάνετε για τα τσιμπήματα κουνουπιών

Τα περισσότερα τσιμπήματα κουνουπιών θα σταματήσουν να σας προκαλούν φαγούρα και τα σημάδια θα υποχωρήσουν μόνα τους μέσα σε λίγες ημέρες. Μέχρι τότε, μπορείτε να κάνετε τα ακόλουθα:

1. Απλώστε μια λοσιόν, κρέμα ή πάστα. Εφαρμόστε μια λοσιόν με καλαμίνα (calamine) ή μια απλή κρέμα με υδροκορτιζόνη για επάνω στο σημείο του τσιμπήματος, για να υποχωρήσει η φαγούρα.

2. Δοκιμάστε να βάλετε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό. Εφαρμόστε επανειλημμένως αρκετές φορές την ημέρα, μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα.

3. Εφαρμόστε μια κρύα κομπρέσα. Θα σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από την φαγούρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα δροσερό, υγρό πανί για λίγα λεπτά.

4. Πάρτε ένα αντιισταμινικό χάπι. Για ισχυρότερες δερματικές αντιδράσεις, δοκιμάστε να πάρετε ένα απλό αντιισταμινικό χάπι.

5. Εφαρμόστε λίγο ξηρό σαπούνι. Μια άλλη θεραπεία για τα τσιμπήματα κουνουπιών είναι να τρίψετε λίγο ξηρό σαπούνι απευθείας πάνω στο δέρμα. Αυτό θα σας παρέχει προσωρινή ανακούφιση στον κνησμό. Θυμηθείτε να ξεπλύνετε καλά αφότου υποχωρήσει η φαγούρα.

6. Χρησιμοποιήστε λίγο κρεμμύδι. Εκτός από το να σας προκαλεί δάκρυα, μια φρέσκια φέτα από ξηρό κρεμμύδι μπορεί επίσης να σας βοηθήσει με τα τσιμπήματα κουνουπιών. Απλά τοποθετήστε μια φρέσκια φέτα στην πληγείσα περιοχή για αρκετά λεπτά μέχρι να υποχωρήσει η φαγούρα.

7. Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα. Για γρήγορη ανακούφιση δοκιμάστε να βάλετε λίγη οδοντόκρεμα με μέντα στο τσίμπημα. Αφήστε τη να στεγνώσει και μην την ξεπλύνετε μέχρι να νιώσετε ανακούφιση από την φαγούρα.

8. Βάλτε λίγο μέλι. Πολύ απλά εφαρμόστε λίγο μέλι απευθείας επάνω στο τσίμπημα. Το μέλι έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και θα σας προστατεύσει από περαιτέρω μόλυνση.

 

Πηγή: iatropedia.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:06