search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:08
MENU CLOSE

Bloomberg: Η Ελλάδα δεν θα έχει καλύτερη πρόταση για το χρέος από αυτή που είχε στις 22 Μαΐου

01.06.2017 08:58
Eurogroup: Ένταση μεταξύ Τσακαλώτου-Ντράγκι για τους πλειστηριασμούς - Media

 

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάρει στα χέρια της μια σημαντικά βελτιωμένη πρόταση σε σχέση με αυτή που παρουσιάστηκε στο Eurogroup της 22ας Μαΐου για την ελάφρυνση του χρέους όταν αυτό θα τεθεί ξανά επί τάπητος στο Λουξεμβούργο τον επόμενο μήνα δήλωσαν στο Bloomberg αξιωματούχοι που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις.

Οι πιστωτές της ευρωζώνης είναι απίθανο να δεσμευτούν σε περαιτέρω λεπτομέρειες των μέτρων και μετά την επέκταση της περιόδου λήξεως των δανείων διάσωσης που συζητήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, τόνισαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι μιλώντας στο πρακτορείο.

Μια τέτοια συμφωνία από μόνη της δεν είναι αρκετή για να πείσει την ΕΚΤ να αρχίσει να αγοράζει ομόλογα, δήλωσαν.

Αυτό που ζητάει η ελληνική κυβέρνηση είναι σαφήνεια για το θέμα του χρέους, και αυτό δεν ήταν στο τραπέζι, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος στο συνέδριο του Economist στη Φρανκφούρτη χθες.

Το αίτημα για περισσότερη σαφήνεια έρχεται καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στις 22 Μαΐου δεν κατόρθωσαν να έλθουν σε συμφωνία για το πώς θα ελαφρύνουν το χρέος της Ελλάδας. Οι ελπίδες για μια συμφωνία που θα ανοίξει επίσης το δρόμο για την εκταμίευση κεφαλαίων βρίσκονται τώρα στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 15 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, είναι απίθανο οι υπουργοί να προσφέρουν πολύ βελτιωμένους όρους ελάφρυνσης του χρέους σε σχέση με αυτές που παρουσιάστηκαν το Μάιο. “Η Ελλάδα θα πρέπει να αυξήσει την κυριότητα των πολιτικών του προγράμματός της αντί να επικεντρώνεται στην περαιτέρω ελάφρυνση χρέους”, δήλωσε χθες από την Αθήνα ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM, Rolf Strauch,

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:08