search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:19
MENU CLOSE

«Σαρώνει» το κόμμα του Μακρόν στις δημοσκοπήσεις για τις βουλευτικές εκλογές

01.06.2017 16:07
Ελιζέ: Ο Μακρόν μολύνθηκε στη Σύνοδο Κορυφής - Σε καραντίνα Ευρωπαίοι ηγέτες - Media

 

Το κόμμα του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είναι πιθανό να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν αργότερα αυτόν το μήνα, καταδεικνύει μια δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση του OpinionWay/ORPI, όπου συμμετείχαν 2.000 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι, δείχνει ότι το κόμμα Republique en Marche! προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσει ποσοστό 29% στον πρώτο γύρο των εκλογών για την Εθνοσυνέλευση, την 11η Ιουνίου.

Το κόμμα του Γάλλου προέδρου προηγείται του κεντροδεξιού κόμματος των Ρεπουμπλικάνων που συγκεντρώνουν ποσοστό 20%, ενώ ακολουθεί το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο με 18%.

Το ακροαριστερό κόμμα Ανυπότακτη Γαλλία εξασφαλίζει ποσοστό 13% και το Σοσιαλιστικό Κόμμα 9%, όπως καταδεικνύει η έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας Les Echos και του Radio Classique.

Την ίδια ώρα, η παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν προβλέπεται να συγκεντρώσει μεταξύ 335 και 355 εδρών εκ των συνολικά 535 εδρών στην κάτω βουλή του κοινοβουλίου.

Το κόμμα θα χρειαζόταν 289 έδρες για να διασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, με συνολικά 577 έδρες, περιλαμβανομένων των εκπροσώπων από την Κορσική.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:19