search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:59
MENU CLOSE

ESM: Κλειδί τα προαπαιτούμενα για να καταλήξουμε σε συμφωνία

03.06.2017 11:13
H Γερμανία ανέβαλε την εκταμίευση της δόσης των 15 δισ. ευρώ - Media

 

Την αισιοδοξία του ότι έχει επιτευχθεί αρκετή πρόοδος που διαμορφώνει τις συνθήκες για την επίτευξη συμφωνίας στο επόμενο Eurogroup εκφράζει με συνέντευξή του στο «Βήμα» ο Ρολφ Στράουχ.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM, τονίζει ότι η συμφωνία του Μαΐου του 2016 για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος παραμένει η βάση της συζήτησης και αυτά θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα στο τέλος του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018, εφόσον αυτό έχει εφαρμοστεί πλήρως και εφόσον κριθούν αναγκαία.

Ο Στράους σημειώνει ότι υπάρχει αρκετή καλή θέληση όσων εμπλέκονται ώστε να υπάρξει συναίνεση στις 15 Ιουνίου: «Η καλύτερη συνεισφορά της Ελλάδας σε αυτή τη συζήτηση είναι η πλήρης εφαρμογή των προαπαιτούμενων, που συνιστά κλειδί», ανέφερε.

Εκτιμά δε, ότι υπάρχει η δυνατότητα αποπληρωμής των δανείων του ΔΝΤ από τον ESM, αλλά επισημαίνει ότι δεν υπάρχει δέσμευση ή σχετική απόφαση. Επιπλέον, τονίζει ότι ήδη έχουν γίνει πολλά για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους καθώς, όπως ανέφερε, η Ελλάδα κερδίζει περίπου 10 δισ. ευρώ ετησίως- που αντιστοιχεί σε 6% του ΕΠ- δανειζόμενη από τον ESM και όχι από την αγορά.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:58