search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:56
MENU CLOSE

Βατικανό εναντίον Τραμπ: Το πετρελαϊκό λόμπι πίσω από την απόφαση για το κλίμα

03.06.2017 15:01
Τατσούρο Τογιόντα: Πέθανε η "ψυχή της Toyota"  - Media

Το Βατικανό, το οποίο έχει υποστηρίξει σθεναρά τη συμφωνία του Παρισιού για την αλλαγή του κλίματος, χαρακτήρισε την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ ως “καταστροφή” και “τεράστιο χαστούκι στο πρόσωπο”.

Σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ο επικεφαλής της Ποντιφικής Ακαδημίας Επιστημών, επίσκοπος Marcelo Sanchez Sorondo, κατακεραύνωσε τον πλανητάρχη. «Η απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το κλίμα δεν είναι μόνο καταστροφική, αλλά και εντελώς αντι-επιστημονική. Λέγοντας ότι πρέπει να βασιστούμε στον άνθρακα και το πετρέλαιο, είναι σαν να λέμε ότι η Γη δεν είναι στρογγυλή. Είναι απαράδεκτο και προέρχεται από την ανάγκη για χρήμα».

Ο επίσκοπος υποστήριξε επίσης ότι το πετρελαϊκό λόμπι βρίσκεται πίσω από την απόφαση του Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη συνάντηση του με τον Τραμπ, ο πάπας Φραγκίσκος του είχε  δωρίσει την τελευταία εγκύκλιό του με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος.

Η συμφωνία του Παρισιού, που υπογράφηκε από περίπου 200 χώρες το 2015, αποσκοπεί στη μείωση των εκπομπών ρύπων που ευθύνονται για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Οι ΗΠΑ είχαν δεσμευτεί να μειώσουν τις δικές τους εκπομπές ρύπων κατά 26- 28%, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2005, μέχρι το 2025.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:55