16/07/2019 10:10:58

Ρέθυμνο: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την καταδίκη των μαθητών του 1ου Γυμνασίου

Ρέθυμνο: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την καταδίκη των μαθητών του 1ου Γυμνασίου       - Media

   

Με κύριο σύνθημα «'Οχι στην ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων» οργανώνεται στις 7 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, μαθητική πορεία στο Ρέθυμνο μπροστά στο Δημαρχείο.

Το θέμα της καταδίκης των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου συνεχίζει να απασχολεί την τοπική κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα, θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο του δημόσιου λόγου όλη την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου «ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας τάχθηκε ενάντια στο μαθητοδικείο και τη λογική της καταστολής, προκαλώντας τις δηλώσεις του υπουργού, περί κατάργησης του νομοθετικού πλαισίου που επιτρέπει την ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων αλλά και την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που ζήτησε την επανεξέταση ή άρση της ποινής. Ωστόσο οφείλουμε να διευκρινίσουμε κάποιες από τις πτυχές της ιστορίας. Το σημαντικότερο για εμάς είναι ότι πρώτη φορά καταδικάζονται μαθητές για μια μορφή πάλης μετά από καταγγελία του ίδιου του διευθυντή τους, γεγονός το οποίο δημιουργεί δεδικασμένο και δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί από πολλούς καλοθελητές στο μέλλον. Η πάλη για την ανατροπή της καταδικαστικής απόφασης πρέπει να βρει την εκπαιδευτική κοινότητα συσπειρωμένη».

Η ΕΛΜΕ τονίζει ακόμη πως «η δικαιοσύνη κάθε άλλο παρά τυφλή αποδείχτηκε. Επέβαλλε στους μαθητές ποινές προς παραδειγματισμό με σαφή στόχο τη νουθέτηση του μαθητικού κινήματος ενώ εμείς, ως λειτουργοί της εκπαίδευσης, εκτός από την καθημερινή μάχη που δίνουμε για τη μόρφωση των μαθητών μας ώστε να γίνουν δημοκρατικοί και συνειδητοί πολίτες, έχουμε χρέος να στεκόμαστε πλάι τους τόσο στις σωστές όσο και στις λάθος επιλογές τους. Με μοναδικά εργαλεία τον διάλογο, το σεβασμό και την υπεράσπιση των συλλογικών-δημοκρατικών διαδικασιών».

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.