search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:49
MENU CLOSE

Άδωνις: Παντελώς ψευδή όσα υποστηρίζει ο Μαρτίνης για το «Ερρ. Ντυνάν»

06.06.2017 09:17
Άδωνις κατά Παπαδάκη: Με απογοήτευσε, με αδικεί - Εγώ δεν έχω συκοφαντήσει την οικογένειά του (Video)  - Media

 

«Παντελώς ψευδή» χαρακτηρίζει τα όσα υποστηρίζει ο Ανδρέας Μαρτίνης στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για το Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Παντελώς ψευδής. Δεν έχει συμβεί πότε τέτοια συνομιλία μεταξύ μας», ανέφερε ο Αδ. Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τα όσα αναφέρει ο Ανδρέας Μαρτίνης περί μεταξύ τους συνομιλίας για το «Ερρίκος Ντυνάν», και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «έχει ξεκινήσει και παίζει τον υποστηρικτή του Μαρτίνη» για να χτυπήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ακόμη πως «τού έχουν υποσχεθεί (η κυβέρνηση) ότι θα τον βγάλουν από τη φυλακή αν κατηγορήσει τους πολιτικούς τους αντιπάλους», γι’ αυτό και ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου «κάθεται και λέει αυτές τις ανοησίες».

«Δηλαδή έγινε αυτή η διεθνής συνωμοσία για να αρπάξουμε το «Ερρίκος Ντυνάν»; Το «Ερρίκος Ντυνάν» ήταν ένα νοσοκομείο που όταν έγινα εγώ υπουργός Υγείας χρωστούσε 300 εκατ, είχε να πληρώσει ΙΚΑ έξι χρόνια. Ξέρετε πόσα χρήματα πλήρωσε η Τράπεζα Πειραιώς όταν το πήρε; Τριάντα οχτώ εκατομμύρια. Τόσα χρώσταγε στο ΙΚΑ το Ερρίκος Ντυνάν. Είκοσι οχτώ εκατομμύρια χρώσταγε στους εργαζόμενους που ήταν απλήρωτοι περίπου δύο χρόνια. Γι’ αυτό το κελεπούρι μιλάμε;», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στην κλήτευση να καταθέσει ως μάρτυρας ο Ανδρέας Μαρτίνης στην εξεταστική για την Υγεία, ο Αδ. Γεωργιάδης, αφού επισήμανε πως και ο ίδιος είχε ζητήσει να είναι κατ’ αντιπαράσταση εκεί, σχολίασε: «Η υπόθεση αυτή είναι μια ανοησία του ΣΥΡΙΖΑ. Ντρέπομαι για λογαριασμό τους. Τους πήρε περίπου δύο συνεδριάσεις για να καταλάβουν ότι το Ερρίκος Ντυνάν δεν ήταν του Δημοσίου…».

Ο Αδ. Γεωργιάδης δήλωσε υπέρ των εξεταστικών, απλώς, όπως είπε, «η εξεταστική θα έπρεπε να πάει και στην εποχή του ΣΥΡΙΖΑ για τον εξής λόγο: όταν επί πέντε χρόνια μνημονίου έπεφτε η φαρμακευτική δαπάνη, συνεχώς κάθε χρόνο -και επί των ημερών μου και επί Σαλμά και επί Λοβέρδου- και ξαφνικά επί Πολάκη έχει ανέβει η φαρμακευτική δαπάνη περίπου 600 εκατ, με ενδιαφέρει πάρα πολύ να ερευνήσουμε γιατί ξανανέβηκε η φαρμακευτική δαπάνη παρά τα μέτρα. Δεν θα το δούμε σε αυτή την εξεταστική θα το δούμε στην επόμενη, από την επόμενη Βουλή».

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση του κ. Σόιμπλε απέναντι στην Ελλάδα, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε: «Ο κ. Σόιμπλε το πάει εκεί που το πήγαινε πάντα. Δεν έχει αλλάξει στρατηγική. Ποτέ δεν ήταν εύκολος με την Ελλάδα τα τελευταία 7 χρόνια. Το βασικό λάθος το έκανε ο κ. Τσίπρας, που άφησε τη διαπραγμάτευση να φτάσει τρεις μήνες προ των γερμανικών εκλογών».

«Ο κ. Τσίπρας», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, «επέμενε να τα παίξει όλα για όλα, να ποντάρει πότε στον Τραμπ, πότε στον Πιτέλα, πότε στον Βίλντερς, πότε στον Μελανσόν, πότε στον Σουλτς, έριξε τα ρέστα του, απ’ ό,τι φαίνεται έχασε τα ρέστα του αλλά μαζί με τα ρέστα του Τσίπρα έχασε και τα ρέστα της η Ελλάδα».

Για τη συμβιβαστική λύση που πρότεινε η Κριστίν Λαγκάρντ στους Ευρωπαίους για την Ελλάδα σχολίασε πως «είναι ό,τι χειρότερο για εμάς» και εξήγησε: «Η συμβιβαστική λύση είναι απλώς και μόνο ένα τεχνικό ζήτημα να φαίνεται ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι στο πρόγραμμα ώστε να μην έχει πρόβλημα το γερμανικό κοινοβούλιο. Όμως μένοντας το ΔΝΤ στο πρόγραμμα κρατάμε τα μέτρα του ΔΝΤ που ψήφισε η κυβέρνηση πριν από δέκα ημέρες, αλλά χωρίς να δίνει λεφτά το ΔΝΤ σημαίνει χωρίς να πάρει κούρεμα χρέους. Άρα κρατάμε το αρνητικό του ΔΝΤ, που είναι τα μέτρα, αλλά χωρίς να παίρνουμε το θετικό που είναι το χρέος».

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33