search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:49
MENU CLOSE

Βουλή: Απέσυραν τη διάταξη για απαλλαγή φόρου υπεραξίας

06.06.2017 11:23
Βουλή: Στις 3 Ιουλίου η προ ημερησίας συζήτηση για την οικονομία  - Media

 

Απέσυρε το άρθρο 16 του φορολογικού νομοσχεδίου, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης. 

Η επίμαχη διάταξη προέβλεπε απαλλαγή φόρου υπεραξίας 15% για τη μεταβίβαση ακινήτων μεταξύ επιχειρήσεων στο νομοσχέδιο «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας ΕΕ 2015/2376 και άλλες διατάξεις» που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Η Κατερίνα Παπανάτσιου ανακοίνωσε την απόσυρση της συγκεκριμένης ρύθμισης σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα επαναφέρει τη διάταξη βελτιωμένη σε άλλο νομοσχέδιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι, τις προηγούμενες ημέρες είχαν κάνει λόγο για «φωτογραφική» διάταξη με στόχο την εξυπηρέτηση «ημετέρων». 

Σημειώνεται ότι η υφυπουργός Οικονομικών νωρίτερα σήμερα προχώρησε και στην απόσυρση και άλλης διάταξης (άρθρο 12, παράγραφος 3) του φορολογικού νομοσχεδίου, η οποία έδινε τη δυνατότητα στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να προχωρά στην συλλογή φορολογικών πληροφοριών από τρίτα πρόσωπα που δεσμεύονται, ωστόσο, από επαγγελματικό απόρρητο. Με την ρύθνμιση είχαν κατάθέσει τις έντονες ενστάσεις τους αρμόδιοι νομικοί φορείς. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:45