search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:36
MENU CLOSE

Μυθο-λογίες: Θεατρικά Δρώμενα στην Αρχαία Ολυμπία από το Θέατρο της Ημέρας -Οι αρχαιοελληνικοί Μύθοι στη σύγχρονη πραγματικότητα

06.06.2017 13:43
Παραστάσεις που ξεχώρισαν το 2020 - Media

 

Το Θέατρο της Ημέρας που συμπληρώνει εφέτος 25 χρόνια δυναμικής παρουσίας στον θεατρικό και παιδαγωγικό χώρο, διοργανώνει όπως κάθε χρόνο, τετραήμερο Εργαστήριο- Σεμινάριο-εκπαιδευτική εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία στις 2,3,4,5 Ιουνίου (Αγ. Πνεύματος). Σε αυτό, συμμετέχουν απόφοιτοι εμψυχωτές και σπουδαστές από όλη την Ελλάδα και στο πρόγραμμά του παρουσιάζονται θεατρικά δρώμενα με τίτλο «Μυθο-λογίες», εμπνευσμένα από 4 αρχαιοελληνικούς Μύθους, το Σάββατο 3 Ιουνίου και ώρα 9 μ.μ, στο υπαίθριο θέατρο Δρούβα της Αρχαίας Ολυμπίας.

Οι τελειόφοιτοι σπουδαστές του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ-ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ & ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ, (τμήματα Αθήνας & Κρήτης) μέσω των τεχνικών του θεατρικού παιχνιδιού, μεταφέρουν τους αρχαιοελληνικούς Μύθους στη σύγχρονη πραγματικότητα, αξιοποιώντας την διαχρονικότητα και την επικαιρότητά τους. Μια απόπειρα αποσαφήνισης σε μια απομυθοποιημένη εποχή. Η παράσταση απευθύνεται σε ενήλικες και έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ με την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Ανδρομάχης Μοντζολή και τη Διεύθυνση Σπουδών του Λάκη Κουρετζή, αποτελεί οργανισμό καλλιτεχνικής και παιδευτικής θεατρικής έκφρασης με στόχους αμιγώς καλλιτεχνικούς, πνευματικούς και πολιτιστικούς. Κύρια ενασχόληση του είναι η καλλιέργεια και η έρευνα της θεατρικής έκφρασης και της παιδαγωγικής θεάτρου, που συμβάλλουν ενεργά στη διαμόρφωση πολιτιστικών αξιών και στη δυναμική προβολή του Ελληνικού Πνεύματος στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Το Θέατρο της Ημέρας αναπτύσσει δραστηριότητες στους παρακάτω τομείς:

ΘΕΑΤΡΙΚΟ: παραστάσεις έργων από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο στις δύο σκηνές του θεάτρου, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους συγγραφείς και την ερευνητική προσέγγιση των κλασικών.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: παραστάσεις έργων για παιδιά με κύριο άξονα τη μέθοδο του θεατρικού παιχνιδιού και την ενεργή συμμετοχή τους στα θεατρικά δρώμενα αγωγής και επιμόρφωσης.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ – ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ (3 αυτοτελείς κύκλοι σπουδών) Στενή συνεργασία με διάφορους φορείς, κρατικούς και ιδιωτικούς σε θέματα παιδαγωγικής θεάτρου.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΤΗΣΙΑ & ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΑ 

ΕΡΕΥΝΕΣ & ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ (βιωματική προσέγγιση)

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ & ΕΚΦΡΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Θεατρικό παιχνίδι – αισθητική αγωγή – ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΔΙΑΛΟΓΟΣ Λογοτεχνικές, μουσικές, εικαστικές εκδηλώσεις στο Art- café φουαγέ του θεάτρου.

 

Θέατρο της Ημέρας: Ν. Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι, (Μετρό Πανόρμου) τηλ. 2106929090, 2106995777, fax: 2106923470, www.theatro-imeras.gr [email protected]

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:35