search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:04
MENU CLOSE

Ο κακός χαμός σε βάφτιση στην Πάτρα – Ο λόγος που ο παππούς έδειρε τον νονό

07.06.2017 06:53
Καραβάτου-Κατσούλης: Η πρωτότυπη μπομπονιέρα που έδωσαν στους καλεσμένους της βάπτισης του γιου τους - Media

Μόνο «κουμπούρια» δεν βγήκαν λίγο πριν την πραγματοποίηση της βάπτισης ενός αγοριού ηλικίας 12 μηνών που είχε προγραμματιστεί να γίνει  σε εκκλησία εκτός Πατρών.

Όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά πριν την έναρξη του μυστηρίου, όταν οι γονείς του πατέρα ρώτησαν τον νονό τι όνομα θα πάρει το παιδί.

Αυτός έκανε…το σφάλμα να τους αποκαλύψει πως η «εντολή» που είχε από τη μητέρα ήταν το παιδί να αποκτήσει το όνομα Νίκος γιατί το είχε ταγμένο στον Άγιο Νικόλαο.

Στο άκουσμα του μαντάτου  ο πεθερός και η πεθερά βγήκαν από τα ρούχα τους και άρχισαν να επιτίθονται φραστικά τόσο στη νύφη τους όσο και στον νονό, απειλώντας πως εάν το παιδί δεν πάρει το όνομα του πατέρα του μπαμπά του μωρού, μυστήριο δεν πρόκειται να γίνει.

Παρά τις προσπάθειες που έκανε ο γιος τους να τους ηρεμήσει, οι γονείς του δεν δεχόντουσαν κουβέντα, με τον παππού του παιδιού να απειλεί τον κουμπάρο ακόμα και με χειρότερα πράγματα από έναν «απλό» ξυλοδαρμό, σε περίπτωση που την ώρα που ο παπάς τον ρωτούσε το όνομα ,δεν ακούσει το δικό του.

Η κατάσταση εκτονώθηκε προσωρινά όταν ο ιερέας κάλεσε τους γονείς και τον νονό να προσέλθουν για να ξεκινήσει το μυστήριο. Όταν ήρθε η κρίσιμη ώρα ,ο νονός του παιδιού αναφώνησε δυο ονόματα. Αυτό το οποίο είχε τάξει η μητέρα και το οποίο ήταν Νικόλαος και του παππού από το σόι του πατέρα που ήταν Άγγελος.

Το μυστήριο ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα έντασης, καθώς ο παππούς του παιδιού που μόλις είχε βαφτιστεί,  δεν μπορούσε να δεχθεί με τίποτα πως ήταν η δεύτερη επιλογή ανάμεσα σε δύο ονόματα .

Τα πράγματα βγήκαν εκ νέου εκτός ελέγχου όταν οι λίγοι προσκεκλημένοι πήγαν σε εστιατόριο που βρίσκεται κοντά στην εκκλησία που έγινε η βάφτιση για να γευματίσουν με τον παππού να επιτίθεται εκ νέου στη νύφη και τον κουμπάρο, τον οποίο δεν έπαψε στιγμή να απειλεί, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να αναγκαστεί να σηκωθεί και να φύγει από το τραπέζι, φωνάζοντας ότι έμπλεξε με τρελούς και ότι την ημέρα που έγινε νονός κάποιοι τον κόλασαν

 

Πηγή: dete.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:03