search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:34
MENU CLOSE

Έρχεται το γρήγορο Internet για όλους με οπτική ίνα- Ξεκινάει την κατασκευή ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών η WIND Ελλάς

07.06.2017 15:32
Έρχεται το γρήγορο Internet για όλους με οπτική ίνα-  Ξεκινάει την κατασκευή ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών η WIND Ελλάς - Media
 
Σε άμεση υλοποίηση του 3ετούς επενδυτικού της πλάνου για τις οπτικές ίνες προχωρά η WIND Ελλάς, έχοντας λάβει πλέον την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Το γρήγορο Internet με ταχύτητες που θα φτάνουν ως και το 1 Gpbs γίνεται πραγματικότητα μέσα από ένα μεγάλο τεχνολογικό και κατασκευαστικό έργο. 
 
«Σήμερα εγκαινιάζουμε ένα μεγάλο επενδυτικό έργο, το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών, που φιλοδοξούμε ότι θα αλλάξει, μαζί με τα έργα που θα κάνουν και οι υπόλοιποι πάροχοι, την εικόνα όλης της Ελλάδας. Έχοντας την οικονομική ευρωστία και την υψηλή τεχνογνωσία που απαιτεί ένα τέτοιο μεγαλόπνοο έργο, πήραμε πλέον το πράσινο φως να ξεδιπλώσουμε το δίκτυο οπτικών ινών, ξεκινώντας έτσι στην πράξη την ψηφιακή επανάσταση στη χώρα μας» επισημαίνει σχετικά ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Νάσος Ζαρκαλής. 
 
Σύμφωνα με το 3ετές επενδυτικό πλάνο της WIND που ενέκρινε η ΕΕΤΤ, στο πλαίσιο της διαδικασίας ανάθεσης περιοχών για την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς, η συνολική επένδυση της εταιρείας θα καλύψει ως και 500.000 γραμμές σε επιλεγμένες γεωγραφικές περιοχές ανά την Ελλάδα, συμπεριλαμβάνοντας και περιοχές όπου η οπτική ίνα θα φτάνει ως το σπίτι του χρήστη. 
 
Οι περιοχές στις οποίες η WIND ξεκινάει την κατασκευή ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών, είναι: 
 
 Επιλεγμένες περιοχές Αττικής & Θεσσαλονίκης
 Η Καλαμάτα
 Η Λάρισα και το
 Ηράκλειο Κρήτης 
 
Την κρισιμότητα του έργου για την ελληνική οικονομία και κοινωνία και την επιτακτική ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, τονίζει ο  κ. Ζαρκαλής: «Απαιτείται η θεσμική και πρακτική στήριξη της πολιτείας, των εποπτικών αρχών και της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να τηρηθεί το ψηφισμένο νομικό πλαίσιο και να προχωρήσουν απρόσκοπτα, γρήγορα και αποτελεσματικά τα επενδυτικά πλάνα για τα δίκτυα νέας γενιάς οπτικών ινών». 
 
Οι υποδομές νέας γενιάς που θα δημιουργήσει η WIND Ελλάς  την επόμενη τριετία στις περιοχές κάλυψης του πλάνου της θα αξιοποιήσουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες οπτικών ινών (vectoring, super vectoring, G.fast & FttH) και είναι μέρος του 5ετούς επενδυτικού πλάνου της WIND Ελλάς για NGA σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία, ύψους 500 εκατ. Ευρώ.  Σύμφωνα με τον επικεφαλής της WIND:  
 
«Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι για την σημερινή μέρα, σηματοδοτεί την επόμενη μέρα στις τηλεπικοινωνίες και την είσοδο της χώρας μας στο ψηφιακό μέλλον. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε ότι η WIND Ελλάς θα διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας». 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:34