search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:01
MENU CLOSE

«Ξαναχτύπησε» ο Κατσίκης στη Βουλή – Εκφόβισε μετανάστη στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

07.06.2017 17:43
Κατσίκης: Φύγαμε υπηρετώντας την πατρίδα και όχι το κόμμα - Media
 
Αρνητικός πρωταγωνιστής σε επεισόδιο εντός της Βουλής ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνος Κατσίκης. 
 
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που συζητούσε την Ετήσια Έκθεση Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας του 2016 τον λόγο είχε πάρει ο Σαμσιντίν Ιντρίσου, μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, ο οποίος ανέφερε πως υπάρχει έλλειμα εμπιστοσύνης από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες προς τις ελληνικές αρχές σχετικά με τις καταγγελίες περιστατικών ρατσιστικής βίας. 
 
«Τα θύματα θεωρούν πως θα έχουν περισσότερα προβλήματα αν κάνουν μήνυση ή αν καταγγείλουν το περιστατικό» ανέφερε το μέλος του Φόρουμ Μεταναστών. 
 
Τα λόγια του Σαμσιντίν Ιντρίσου φαίνεται πως εξόργισαν τον βουλευτή των ΑΝΕΛ ο οποίος φώναξε προς τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής «να τον ευχαριστήσουμε που έθιξε όλους τους Έλληνες;» και αποχώρησε από την αίθουσα επικαλούμενος ότι έχει άλλη υποχρέωση που πρέπει να παραστεί. 
 
Το σκωπτικό σχόλιο του εκπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Γιώργου Τσαρμπόπουλου «ευχαριστούμε για την ευγένεια σας» έφερε εκτός εαυτού τον Κωνσταντίνο Κατσίκη ενώ αποχωρώντας από την αίθουσα φέρεται να είπε, μεταξύ άλλων, «ντροπή σας που καλείτε εδώ όλους αυτούς που βρίζουν τους Έλληνες».
 
Η συμπεριφορά του Κωνσταντίνου Κατσίκη έφερε τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ενώ τον βουλευτή των ΑΝΕΛ στήριξε μόνο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Αϊβατίδη ο οποίος χαρακτήρισε το περιστατικό ως «ανύπαρκτο». 
 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός έκανε λόγια για απαράδεκτη προσπάθεια τρομοκράτησης ανθρώπων λέγοντας πως «η Επιτροπή αυτή έχει ρόλο να φιλοξενεί εδώ όλες τις απόψεις. Μπορεί ο καθένας να λέει ελεύθερα ότι θέλει και πρέπει να τον ακούμε. Οποιαδήποτε προσπάθεια τρομοκράτησης ανθρώπων που έρχονται εδώ είναι εντελώς απαράδεκτη». 
 
Από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη σημείωσε ότι «πίσω από την ταμπέλα του πατριώτη, κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί. Εάν δεν καταλάβουμε όλοι, ότι η δημοκρατία μας και η προάσπιση της περνάει, πρωτίστως, μέσα από την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν μπορούμε ούτε σελίδα να γυρίσουμε ούτε να πάμε παρακάτω ούτε ως χώρα, ούτε ως άνθρωποι ούτε ως κοινωνία».  
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:00