search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:41
MENU CLOSE

Οικογενειακά εγκλήματα

23.09.2011 02:52
Οικογενειακά εγκλήματα - Media

Αυτό που κρύβεται πίσω από τις πόρτες των σπιτιών στα κλειστά δωμάτια της οικογενειακής επικράτειας είναι ό,τι απασχολεί τον συγγραφέα αστυνομικών ιστοριών Νεοκλή Γαλανόπουλο. Στον περιορισμένο οικογενειακό χώρο εξελίσσονται οι ιστορίες των τριών νουβελών, που έχουν ως σημείο αναφοράς τους τα οικογενειακά εγκλήματα. Με δυο λόγια, πεδίο δόξης λαμπρό. Στην πρώτη νουβέ­λα, που φέρει τον τίτλο τα «Τρία αδέλφια», σε ένα νησί ανακαλύπτεται πυροβολημένος στο κεφάλι ο Κίμωνας ένας νεαρός ναρκομανής. Παρά το γεγονός ότι αρχικά ο θάνατός του αποδίδεται σε αυτοκτονία, απ’ τα στοιχεία που συλλέγει ένας αστυνομικός προκύπτουν ενδείξεις ότι πρόκειται για δολοφονία.

Νεοκλής Γαλανόπουλος
Εκδόσεις:Τόπος
Σελ.: 237

Αυτό που κρύβεται πίσω από τις πόρτες των σπιτιών στα κλειστά δωμάτια της οικογενειακής επικράτειας είναι ό,τι απασχολεί τον συγγραφέα αστυνομικών ιστοριών Νεοκλή Γαλανόπουλο. Στον περιορισμένο οικογενειακό χώρο εξελίσσονται οι ιστορίες των τριών νουβελών, που έχουν ως σημείο αναφοράς τους τα οικογενειακά εγκλήματα. Με δυο λόγια, πεδίο δόξης λαμπρό. Στην πρώτη νουβέ­λα, που φέρει τον τίτλο τα «Τρία αδέλφια», σε ένα νησί ανακαλύπτεται πυροβολημένος στο κεφάλι ο Κίμωνας ένας νεαρός ναρκομανής. Παρά το γεγονός ότι αρχικά ο θάνατός του αποδίδεται σε αυτοκτονία, απ’ τα στοιχεία που συλλέγει ένας αστυνομικός προκύπτουν ενδείξεις ότι πρόκειται για δολοφονία. Αν και τα τρία αδέλφια του δείχνουν συγκλονισμένα από το συμβάν, δεν αποφεύγουν να γραφτούν στη λίστα των υπόπτων… Ακολουθεί η νουβέλα με τίτλο «Το μυστικό του πολιτικού αρχηγού». Η υπόθεση εκτυλίσσεται στο μέλλον – συγκεκριμένα στο 2035 -, αν και τα υλικά της επικαιρότητας του μέλλοντος θυμίζουν πολύ τις μέρες μας. Εδώ, η σύζυγος του αρχηγού ενός πατριωτικού κόμματος βρίσκεται νεκρή. Τόπος του εγκλήματος είναι η βίλα του ζεύγους και την υπόθεση αναλαμβάνει να διαλευκάνει ένας ταξίαρχος της αστυνομίας ενώ ταυτοχρόνως διενεργούνται έρευνες και από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, όπως και από την υπηρεσία πληροφοριών. Στην υπόθεση είναι μπλεγμένη και η αδελφή του πολιτικού. Τέλος στη τελευταία νουβέλα με τίτλο «Κεκλεισμένων των θυρών», βασικό πρόσωπο είναι ένας συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων. Ο συγγραφέας καταφεύγει σε αυτό το λογοτεχνικό είδος το αστυ­νομικό, προκειμένου να διηγηθεί μια οικογενειακή του ιστορία, η οποία περιλαμβάνει την αυτοκτονία του πατέρα του και τις δολοφονίες της μητέρας και του θείου του. Ο Γαλανόπουλος μοιάζει να προτιμά την παιγνιώδη, διανοη­τική και αγωνιώδη διάσταση της αστυνομικής λογοτεχνίας που εγκαλεί τις μεγάλες στιγμές των απαρχών της.

Ξενοφών Μπρουντζάκης [email protected]

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43