search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:55
MENU CLOSE

Μήνυμα Παυλόπουλου σε Σόιμπλε: Mην αφήνεις τις γερμανικές εκλογές να σε επηρεάσουν

09.06.2017 07:49
Παυλόπουλος από Σητεία: Μόνον ελεύθεροι μπορούμε να ζήσουμε - Media

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απηύθυνε έκκληση στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να μην αφήσει την εγχώρια πολιτική να επηρεάσει την απόφασή του για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε πως η Ελλάδα εφάρμοσε τις περικοπές στις συντάξεις και τις φορολογικές αλλαγές όπως υποσχέθηκε και η Γερμανία θα πρέπει να τηρήσει τις δικές της υποσχέσεις και να εγκρίνει κάποια ελάφρυνση χρέους.

«Απευθύνω έκκληση στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να μην αφήσει τις Γερμανικές εκλογές να επηρεάσουν την απόφασή του (για την ελάφρυνση χρέους). Αφορά κάτι μεγαλύτερο, αφορά την Ευρώπη», είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Όπως δήλωσε στην Die Welt, ο ίδιος είχε συνεργαστεί στενά με τον κ. Σόιμπλε όταν ήταν και οι δυο υπουργοί Εσωτερικών και θεωρεί πως Γερμανός υπουργός θα βρει τρόπο να επιτρέψει κάποια ελάφρυνση χρέους.

«Γνωρίζω πως ο κ. Σόιμπλε αποτελεί πρότυπο σε ό,τι αφορά την τήρηση των κανόνων. Τώρα ήρθε η ευκαιρία μου να απαιτήσω το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών να τηρήσει τους κανόνες», πρόσθεσε. «Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι αυστηρός, αλλά δίκαιος, και γι’ αυτό θα βρει μια φόρμουλα που θα μας επιτρέψει να μειώσουμε το βουνό του χρέους».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:54