search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:06
MENU CLOSE

Αυθεντική παέλια

09.06.2017 10:25
paegia.jpg

Αυθεντική παέγια, ένα πεντανόστιμο φαγητό για κάθε μέρα….
Υλικά

2 1/2 φλιτζάνια ρύζι για γεμιστά
6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
3 σκελίδες σκόρδο 
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό 
1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη 
5 κλωστές σαφράν 
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο 
1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 
1 ολόκληρο κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια ( χωρίς κόκκαλα και δέρμα )
2 φλιτζάνια ξεφλουδισμένες μικρές γαρίδες
1/2 κιλό μύδια με το κέλυφος
1 πακέτο μανιτάρια λευκά 
1 φλιτζάνι αρακά

Εκτέλεση

Ξεπλύνουμε το ρύζι με κρύο νερό και το αφήνουμε στην άκρη. Βράζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου για περίπου δέκα λεπτά. Σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί. Σε ένα γουδί ( ή στο μπλέντερ ) λιώνουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό, τη σκόνη κάρυ, το σαφράν, το αλάτι και μαύρο πιπέρι με 1/2 του φλιτζανιού του ζωμού κοτόπουλου και το αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι για paella. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τις γαρίδες και τα μύδια και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τον πολτό που έχουμε στην άκρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το ρύζι και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τον αρακά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

 

Πηγή: tasty-day.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33