search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:57
MENU CLOSE

Πως το Κατάρ επηρεάζει τα μακροπρόθεσμα σχέδια των ΗΠΑ

09.06.2017 19:33
Πως το Κατάρ επηρεάζει τα μακροπρόθεσμα σχέδια των ΗΠΑ - Media

 

Ο αποκλεισμός του Κατάρ από τη Σαουδική Αραβία κι άλλα κράτη του Κόλπου δεν επηρεάζει τις τρέχουσες επιχειρήσεις εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, αλλά «εμποδίζει» την ικανότητα σχεδιασμού επιχειρήσεων σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, επισημαίνεται από το Πεντάγωνο.

«Την ώρα που οι τρέχουσες επιχειρήσεις από την αεροπορική βάση Αλ Ουντέιτ δεν έχουν διακοπεί ή περιοριστεί, η κατάσταση, όπως εξελίσσεται, εμποδίζει την ικανότητά μας να σχεδιάσουμε μακροχρόνιες στρατιωτικές επιχειρήσεις» έκρινε ο πλοίαρχος Τζεφ Ντέιβις, εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου, σε μια ανακοίνωση.

Στην Αεροπορική Βάση Αλ Ουντέιντ στο Κατάρ εδρεύουν περισσότεροι από 11.000 Αμερικανοί στρατιώτες και στρατιώτες του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ. Αποτελεί σημαντική βάση στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Αμερικανός αξιωματικός δεν εξήγησε πώς ακριβώς η κατάσταση στο Κατάρ επηρεάζει τον σχεδιασμό μακροπρόθεσμων επιχειρήσεων.

Ο Ντέιβις τόνισε ότι το Κατάρ παραμένει κρίσιμης σημασίας για τις αεροπορικές επιχειρήσεις κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Πηγή: ΑΠΕ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:54