search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:03
MENU CLOSE

H Μέρκελ ανησυχεί για την κατάσταση στο Κατάρ

10.06.2017 06:34
Προεκλογικό «άνοιγμα» της Μέρκελ στη γκέι κοινότητα  - Media

 

Την ανησυχία της για την κατάσταση στο Κατάρ εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ μιλώντας από την Πόλη του Μεξικού πλάι στον μεξικανό πρόεδρο Ενρίκε Πένια Νιέτο. Η καγκελάριος τόνισε ακόμα την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ όλων των χωρών του Κόλπου αλλά και της Τουρκίας και του Ιράν προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι η πολιτική λύση συγκρούσεων όπως είναι η κατάσταση στη Συρία, η κατάσταση στη Λιβύη, ή η κατάσταση στο Ιράκ δεν θα συμβεί ποτέ αν συγκεκριμένοι παίκτες δεν συμπεριλαμβάνονται καν πλέον στη συζήτηση και αυτό περιλαμβάνει το Κατάρ, την Τουρκία και το Ιράν», είπε χαρακτηριστικά.

Η γερμανίδα καγκελάριος προσέθεσε ότι θα επιθυμούσε η ισορροπία των δυνάμεων να διατηρηθεί «με σύνεση» στην περιοχή καθώς και ότι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας θα έπρεπε να είναι στην ατζέντα της Συνόδου G20 που θα γίνει τον επόμενο στο Αμβούργο.

Αραβικά κράτη συνέχισαν να σφίγγουν τον κλοιό γύρω από το Κατάρ τοποθετώντας δεκάδες άτομα που έχουν σχέση με τη χώρα σε λίστες τρομοκρατών.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ο ασφυκτικός κλοιός εμποδίζει την αμερικανική δυνατότητα για μακροπρόθεσμες επιχειρήσεις στην περιοχή. Στο Κατάρ λειτουργεί άλλωστε η μεγαλύτερη αμερικανική βάση της περιοχής.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, εξέφρασε την προσδοκία όλες οι πλευρές να βρουν μια λύση.

 

Τι είπε για Μ. Βρετανία και Brexit

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε επίσης ότι εικάζει ότι η Βρετανία θα παραμείνει πιστή στο διαπραγματευτικό της σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση έπειτα από το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών, σημειώνοντας ότι η ίδια επιθυμεί να ξεκινήσουν γρήγορα οι εργασίες για τις συνομιλίες για το Brexit.

Τόνισε πως είναι έτοιμη για τις διαπραγματεύσεις για τους όρους διαζυγίου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, που αναμένεται να ξεκινήσουν τις ερχόμενες μέρες.

Η Γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε ότι η Βρετανία θα εξακολουθεί να παραμένει στην Ευρώπη μετά την ολοκλήρωση του Brexit και ότι επιθυμεί η χώρα να παραμείνει ένας καλός εταίρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:00