search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 21:04
MENU CLOSE

Οι προσβολές του πρίγκιπα Κάρολου στη Νταϊάνα: «Δεν θα βάλεις αυτό το απαίσιο φόρεμα» – Πότε η πριγκίπισσα είπε «Δεν θέλω να τον παντρευτώ» (photos)

10.06.2017 10:42
«Έφυγε» η Αφροδίτη Γρηγοριάδου (Photos) - Media

Μάρτιος 1981. Ο πρίγκιπας Κάρολος και η 19χρονη τότε λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ ετοιμάζονται για την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση μετά τον αρραβώνα τους σε ένα επίσημο γκαλά στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου.

Η πριγκίπισσα του λαού είχε διηγηθεί, με κάθε λεπτομέρεια, στον βιογράφο της, Άντριου Μόρτον, πως ο γαλαζοαίματος την έκανε να νιώθει άσχημα ακόμα και πριν παντρευτούν. Οι κασέτες με τις προσωπικές εξομολογήσεις της Νταϊάνα βλέπουν τώρα το φως της δημοσιότητας, μέσα από την εφημερίδα Daily Mail και ήδη έχουν προκαλέσει σάλο.

Η Νταιάνα συνεχίζει τη διήγηση στον Μόρτον για εκείνη «τη φριχτή βραδιά του αρραβώνα», όπως την περιγράφει: «Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη για εκείνη τη βραδιά. Είχα αγοράσει ένα στράπλες, μαύρο φόρεμα από ταφτά  και πίστευα ότι ήταν πολύ ωραίο για την περίσταση, καθώς όλα τα κορίτσια της ηλικίας μου φορούσαν αυτό το στυλ εκείνο τον καιρό. Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι ήμουν μελλοντικό μέλος της βασιλικής οικογένειας, φορούσα απλώς το δαχτυλίδι των αρραβώνων μου, που μου το θύμιζε» λέει η γυναίκα που έμελλε να φύγει τόσο τραγικά από τη ζωή μερικά χρόνια αργότερα.

«Θυμάμαι ότι μπήκα στο γραφείο του Κάρολου και μόλις με είδε μου είπε “Δεν πιστεύω να φορέσεις αυτό το φόρεμα, έτσι;”. Του απάντησα “ναι, αυτό θα βάλω”. Εκείνος μου είπε “Είναι μαύρο και στην οικογένεια μου φοράνε μαύρα μόνο όταν πενθούν”. “Ναι, αλλά εγώ δεν είμαι μέλος της οικογένειας σου ακόμα” του απάντησα».

«Για μένα, το μαύρο ήταν η πιο έξυπνη επιλογή, στα 19 μου χρόνια. Ο Τύπος ενθουσιάστηκε τότε, γιατί ήταν στράπλες το φόρεμα μου… Έμαθα όμως ένα μάθημα εκείνο το βράδυ. Γνώρισα στο γκαλά την πριγκίπισσα Γκρέις του Μονακό. Είδε ότι ήμουν τρομαγμένη και κάποια στιγμή μου ζήτησε να μιλήσουμε. Αστειεύτηκε μαζί μου, λέγοντας μου να μην ανησυχώ, καθώς όλα θα χειροτερέψουν όσο περνάει ο καιρός! Ήμουν πανικοβλημένη εκείνο το βράδυ… δεν ήξερα αν έπρεπε να βγω πρώτη από το αυτοκίνητο, δεν ήξερα σε ποιο χέρι έπρεπε να κρατάω το τσαντάκι μου, δεν ήξερα πώς να συμπεριφερθώ απέναντι σε βασιλιάδες και πρωθυπουργός».

Σε άλλα κομμάτια από τις ηχογραφημένες εξομολογήσεις, η Νταϊάνα αποκαλύπτει ότι ο Κάρολος την οδήγησε στη βουλιμία όταν της έκανε σχόλια τύπου «είσαι αφρατούλα τελικά, έτσι;» καθώς την αγκάλιαζε. Λέει επίσης ότι ο πρωτότοκος  γιος της βασίλισσας Ελισάβετ έβγαινε με τη μεγάλη αδελφή της, πριν ξεκινήσει να βγαίνει με την Νταϊάνα. Άλλωστε είχαν γνωριστεί ένα βράδυ του 1977, που ο πρίγκιπας πήγε από το σπίτι της οικογένειας Σπένσερ για να πάρει την αδελφή της Νταϊάνα!

Ίσως ένα από τα πιο συγκλονιστικά κομμάτια της αφήγησης της αδικοχαμένης πριγκίπισσας είναι όταν περιγράφει στον βιογράφο της πως είχε ακούσει τον Κάρολο να μιλάει στην Καμίλα στο τηλέφωνο και να της λέει «ότι και να γίνει, εγώ εσένα θα αγαπάω για πάντα».

«Ένιωθα σαν πρόβατο που πάει για σφαγή τη μέρα του γάμου μου», εξομολογείται η πριγκίπισσα. «Είπα στην αδελφή μου ότι δεν θέλω να τον παντρευτώ. Και εκείνη μου απάντησε ότι είναι πολύ αργά για να κάνω πίσω, ήδη υπήρχαν φωτογραφίες μου ακόμα και σε χαρτοπετσέτες –σουβενίρ που πουλούσαν τα μαγαζιά στους τουρίστες»…

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 21:02