search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:26
MENU CLOSE

Ο σκληροπυρηνικός Γιούσι Χάλα-άχο, νέος ηγέτης του εθνικιστικού Κόμματος των Φινλανδών

10.06.2017 11:41
Ο σκληροπυρηνικός Γιούσι Χάλα-άχο, νέος ηγέτης του εθνικιστικού Κόμματος των Φινλανδών - Media

 

Το ευρωσκεπτικιστικό, εθνικιστικό Κόμμα των Φινλανδών (πρώην “Αληθινοί Φινλανδοί”), εξέλεξε σήμερα νέο ηγέτη του τον θεωρούμενο “σκληροπυρηνικό” Γιούσι Χάλα-άχο, ένα γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει στη σκλήρυνση της πολιτικής γραμμής του και να προκαλέσει προβλήματα στην κεντροδεξιά κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας.

Στο συνέδριο του κόμματος, το 56% των μελών ψήφισαν υπέρ του Χάλα-άχο ενώ το 37% στήριξε τον μετριοπαθή Σάμπο Τέρχο. Ο Γιούσι Χάλα-άχο είναι ευρωβουλευτής αλλά επιθυμεί την έξοδο της Φινλανδίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει δηλώσει επίσης ότι θα πιέσει τους εταίρους του Κόμματος των Φινλανδών στην κυβέρνηση συνασπισμού να τηρήσουν σκληρότερη πολιτική στο ζήτημα της μετανάστευσης. Δεν αποκλείει άλλωστε ακόμη και την αποχώρηση του κόμματός του από την τρικομματική κυβέρνηση.

Αν και είναι μάλλον απίθανο να προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, σε μια τέτοια περίπτωση η κυβέρνηση δύσκολα θα περάσει τις μεταρρυθμίσεις της στους τομείς της περίθαλψης και της τοπικής αυτοδιοίκησης που θεωρούνται κρίσιμης σημασίας για την εξισορρόπηση των δημόσιων οικονομικών της χώρας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:24