search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:54
MENU CLOSE

Το μήνυμα του Γάλλου ΥΠΟΙΚ λίγες ώρες πριν την επίσκεψη του στην Αθήνα: Θέλουμε συμφωνία στο Eurogroup

11.06.2017 06:57
Κορωνοϊός: Δυσοίωνος ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ - «Ο ιός απειλεί την ευρωζώνη και το μέλλον της Ευρώπης» - Media

 

«Ο στόχος της δουλειάς μου και της επίσκεψής μου στην Ελλάδα είναι να διευκολύνω τις διαπραγματεύσεις, για να υπάρχει συμφωνία την προσεχή Πέμπτη, που θα δώσει στην Ελλάδα προοπτική για σταθερότητα και ανάπτυξη», δηλώνει στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λεμέρ, που θα βρίσκεται στην Αθήνα τη Δευτέρα.

Η επίσκεψή του, λίγα 24ωρα πριν από το Eurogroup της Πέμπτης, θεωρείται σημαντική και καταδεικνύει την επιθυμία της Γαλλίας να σηματοδοτήσει τη θέση της στην ευρωπαϊκή σκηνή.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Γαλλίας, ανέκαθεν, υποστήριζαν την Ελλάδα, αυτήν τη φορά, όμως, η κυβέρνηση του Εμμανουέλ Μακρόν θέλει να επισπεύσει τις εξελίξεις, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Για το λόγο αυτό, ο Γάλλος πρόεδρος έχει ήδη επικοινωνήσει τρεις φορές τηλεφωνικά με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και έχει ήδη αποδεχθεί την πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα και μάλιστα θα το πράξει πολύ σύντομα.

 

 

Πηγή: Καθημερινή
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:54