search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:50
MENU CLOSE

Ερώτηση Λοβέρδου για το πλοίο με τα λαθραία τσιγάρα στα Χανιά

11.06.2017 17:51
Ελαφόνησος: Φωτιά σε φορτηγό πλοίο - Το εγκατέλειψε το πλήρωμα - Media

 

Πολλά από τα τσιγάρα λέγεται ότι φέρουν σήμανση της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, του Ιβάν Σαββίδη.

Την κινητοποίηση των ελληνικών τελωνειακών και εισαγγελικών αρχών έχει προκαλέσει ο εντοπισμός στα αμπάρια ουκρανικού αλιευτικού πλοίου, στα Χανιά, φορτίου με δέκα εκατομμύρια πακέτα τσιγάρα, πολλά από τα οποία φέρουν σήμανση της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Συμφώνα με το Πρώτο θέμα η υπόθεση απασχολεί την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, και βρίσκεται σε εξέλιξη προανακριτική έρευνα για να διαπιστωθεί η νομιμότητα του φορτίου και ο πραγματικός αποδέκτης του.

Ερώτηση στους υπουργούς Ναυτιλίας, Οικονομικών και Δικαιοσύνης κατέθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος για το συγκεκριμένο θέμα ρωτώντας τον υπουργό Ναυτιλίας σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί οι λιμενικές αρχές και για ποιούς λόγους το συγκεκριμένο πλοίο παραμένει στο λιμάνι επτά ολόκληρους μήνες και μάλιστα χωρίς να έχει ακόμη δεσμευτεί ή κατασχεθεί το φορτίο;

Ο βουλευτής ρωτά τον υπουργό Οικονομικών αν υπάρχουν τσιγάρα της εταιρείας ΣΕΚΑΠ στον εν λόγω πλοίο και εάν η υπόθεση αφορά λαθρεμπόριο.

Τέλος ρωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί οι αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές.

Τι απαντά η πλευρά Σαββίδη:

Στενός συνεργάτης του Ιβάν Σαββίδη διευκρίνισε

 «Προς το παρόν δεν υπάρχει ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές για υπόθεση φορτίου λαθραίων τσιγάρων τα οποία φέρουν την επωνυμία προϊόντων ΣΕΚΑΠ. Σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση, η ΣΕΚΑΠ λειτουργεί με συνέπεια και αντανακλαστικά, διευκολύνοντας τις διαδικασίες των Αρχών, όπως είναι η ρητή εντολή του Ιβάν Σαββίδη από την πρώτη μέρα».

Πηγή: parapolitika.gr

Πηγή: protothema.gr

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24