search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:23
MENU CLOSE

ΕΝΦΙΑ χωρίς έκπτωση και φέτος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

12.06.2017 07:17
ΕΝΦΙΑ χωρίς έκπτωση και φέτος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων - Media

 

Πάνω από 7,4 εκατομμύρια φυσικά και νομικά πρόσωπα θα κληθούν να πληρώσουν και φέτος τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), αφού δεν αναμένονται αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του σε σύγκριση με πέρυσι.

Έτσι, τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα στείλει, μέσω του Taxisnet, τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ του 2017.

Όπως σημειώνει ο “Ελεύθερος Τύπος”, βάσει της νομοθετικής ρύθμισης του υπουργείου Οικονομικών, που ψηφίστηκε στη Βουλή, η απαλλαγή των αγροτεμαχίων και των λοιπών εδαφικών εκτάσεων εκτός σχεδίων πόλεων ή οικισμών από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ που επιβάλλεται σε όσα φυσικά πρόσωπα έχουν ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ θα ισχύσει και το 2017.

Επίσης, το συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους δεν έχει υπερβεί τις 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή την σύζυγο και για κάθε εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας. Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων τα οποία κατέχουν ο φορολογούμενος και τα μέλη της οικογένειας του δεν υπερβαίνει τα 150 τετραγωνικά μέτρα.

Η συνολική αντικειμενική αξία των κτισμάτων και των εντός σχεδίων πόλων οικοπέδων που κατέχει ο φορολογούμενος ή η οικογένειά του δεν υπερβαίνει τα 85.000 ευρώ για άγαμο, τα 150.000 ευρώ αν πρόκειται για έγγαμο και τα 200.000 ευρώ αν πρόκειται για έγγαμο με ένα ή δύο εξαρτώμενα τέκνα.

Εξάλλου ο τρόπος υπολογισμού των παραπάνω εισοδηματικών ορίων, όπως και ορίων για την απαλλαγή των τρίτεκνων και των πολύτεκνων από το 100% του φόρου δεν πρόκειται να γίνει δικαιότερος ούτε φέτος.

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:21