search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:20
MENU CLOSE

Μεγάλος σεισμός στη Λέσβο

12.06.2017 12:40
Ήταν σε τηλεδιάσκεψη τη στιγμή του σεισμού: «Ωχ σεισμός, κουνιόμαστε» (Video) - Media

 

Μεγάλος σεισμός, μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, έπληξε στις 3:30 τη Μυτιλήνη, καθώς εκδηλώθηκε στα νότια της Λέσβου, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Χίου.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 15:28 και το εστιακό της βάθος εντοπίζεται, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, στα 10 χλμ. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο σεισμός διήρκεσε λίγο, αλλά ήταν πολύ έντονος.

Ο σεισμός προκάλεσε την πτώση σοβάδων σε πολλά σπίτια στη Μυτιλήνη, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, ωστόσο, ακόμα δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες για ζημιές.

Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός που έγινε αισθητός και στην Αθήνα, αλλά μέχρι και στην Κωνσταντινούπολη και στα παράλια της Μικράς Ασίας, ενώ τον κύριο -κατά τα φαινόμενα- σεισμό, ακολούθησε και μετασεισμός μεγέθους 4,6 βαθμών Ρίχτερ.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου βρίσκονται ήδη στο δρόμο, ενώ οι κάτοικοι του νησιού έχουν βγει από τα σπίτια τους.

Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:20