search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:33
MENU CLOSE

Κόλαση στην Φινλανδία: Καταρρέει η κυβέρνηση – Αφορμή ο ακραίος ηγέτες των «Αληθινών Φινλανδών»

12.06.2017 16:00
Κόλαση στην Φινλανδία: Καταρρέει η κυβέρνηση - Αφορμή ο ακραίος ηγέτες των «Αληθινών Φινλανδών» - Media
 
Σε πολιτικές περιπέτειες μπαίνει η Φινλανδία, καθώς ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός της χώρας, Γιούχα Σίπιλα, ανακοίνωσε ότι διαλύει τον τρικομματικό κυβερνητικό συνασπισμό που κυβερνά τη χώρα από το 2015.
 
Αιτία για την απόφαση του Σίπιλα ήταν η εκλογή στην ηγεσία των «Αληθινών Φινλανδών», του δευτέρου μεγαλύτερου κόμματος του συνασπισμού, του ακραίου Γιούσι Χάλα-άχο, ο οποίος υποστηρίζει την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε., ζητά την τιμωρία ΜΚΟ που ασχολούνται με το προσφυγικό και το 2011 είχε υποστηρίξει ότι τα προβλήματα της Ελλάδας θα λυθούν με… πραξικόπημα.
 
Η εκλογή του Χάλα-άχο στην ηγεσία των «Αληθινών Φινλανδών» υποχρέωσε τον Σίπιλα να ανακοινώσει μέσω Twitter ότι «οι συζητήσεις τελείωσαν. Η πρότασή μας: Δεν υπάρχει βάση για συνέχεια της συνεργασίας με το κόμμα», ενώ αντίστοιχη στάση τήρησε και ο υπουργός Οικονομικών και αρχηγός του τρίτου κυβερνητικού κόμματος, της Εθνικής Συμμαχίας, Πετέρι Όρπο.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:33