search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:32
MENU CLOSE

Συναντήσεις Πατούλη με παράγοντες του επιχειρηματικού κόσμου στη Ρουμανία

13.06.2017 12:34
Συναντήσεις Πατούλη με παράγοντες του επιχειρηματικού κόσμου στη Ρουμανία - Media

 

Σειρά επαφών με διοικητικούς παράγοντες του ιατρικού κλάδου, εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και της ελληνικής ομογένειας στη Ρουμανία είχε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Βουκουρέστι.

Παρών στις συναντήσεις ήταν και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλής.

Ειδικότερα στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα, συναντήθηκε  με τον Πρόεδρο των ασφαλιστικών ταμείων της Ρουμανίας Marian Burcea, με τον οποίο εξέτασαν από κοινού τρόπους ενίσχυσης του Ιατρικού τουρισμού, μέσω σχετικών επιδοτήσεων από τα ασφαλιστικά ταμεία της Ρουμανίας.

Επίσης στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν και οι συνέργειες που θα μπορούσαν να δρομολογηθούν προκειμένου, μέσω σχετικών συνεργασιών με την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, να υπάρξουν καινοτόμες θεραπείες για σοβαρές ασθένειες. Στο ίδιο πλαίσιο ήταν και η συνάντηση εργασίας του κ. Πατούλη με τον τ. Υπουργό Υγείας της Ρουμανίας Nicolae Banicioiu, με στόχο την ενίσχυση του ελληνικού ιατρικού δυναμικού και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας σε αυτόν τον τομέα.

Η μορφή των συνεργασιών που θα δρομολογηθούν θα εξειδικευθεί στο επικείμενο διεθνές συνέδριο για τον Τουρισμό Υγείας που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο φθινόπωρο στο Βουκουρέστι, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας, όπως συμφωνήθηκε με τον Πρόεδρο του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ.

Παράλληλα ο κ. Πατούλης πραγματοποίησε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ελληνο-Ρουμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Χρήστο Σεφέρη. Με δεδομένη την πολυπληθή και την ιδιαίτερα δυναμική παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων στη Ρουμανία, ο κ. Πατούλης διατύπωσε την πεποίθηση πως πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία με την ελληνική ομογένεια της Ρουμανίας, η οποία δραστηριοποιείται στη χώρα με ιδιαίτερες αξιώσεις, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη της.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Διαπιστώσαμε για άλλη μία φορά πως η ελληνική ομογένεια απανταχού αποτελεί ισχυρό μοχλό ανάπτυξης στις οικονομίες των χωρών τόσο της Ευρώπης όσο και της Αμερικής. Με δεδομένη την κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διανύει η χώρας μας, αποτελεί χρέος και καθήκον μας να συνεργαστούμε με τους Έλληνες ομογενείς και να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία και τη δυναμική που αναπτύσσουν στον επιχειρηματικό τομέα, με στόχο την ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της Ελλάδας.

Είμαι πεπεισμένος πως μόνο όλοι μαζί μπορούμε να βγούμε από το τούνελ της κρίσης. Οι Έλληνες ομογενείς αγαπάνε και στηρίζουν την πατρίδα μας, ενώ έχουν την ακόρεστη διάθεση να στηρίξουν τον ελληνικό λαό. Δεν έχουμε το δικαίωμα να γυρίσουμε την πλάτη μας σε αυτή τη βούληση τους και στα μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας που εκπέμπουν.

Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Οφείλει εδώ και τώρα να βάλει τη χώρα σε τροχιά διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων προκειμένου να διαμορφωθεί το κατάλληλο έδαφος για τη δρομολόγηση συνεργασιών που θα φέρουν επενδύσεις για την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:26