search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:03
MENU CLOSE

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων του Μενιδίου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Photos)

13.06.2017 17:12
Καρδίτσα: Ένταση έξω από το δημαρχείο κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη (Video/Photos) - Media

 

Μαζική πορεία πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ, εργατικά σωματεία και φορείς, στο Μενίδι ενάντια στην παραβατικότητα στην περιοχή και τον ρατσισμό. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία του Μενιδίου και κατευθύνθηκαν σε κεντρικούς δρομους της περιοχής. Με σύνθημα “ούτε σκληρά ούτε μαλακά όχι σε όλα τα ναρκωτικά” οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για το εμπόριο ναρκωτικών στο Μενίδι.

Στο κοινό κάλεσμά τους, τα εργατικά σωματεία και οι υπόλοιποι φορείς Μενιδίου- Φυλής , εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους και την συμπαράστασή τους στην οικογένεια του μικρού μαθητή “που τόσο άδικα έχασε τη ζωή του μέσα στο σχολείο του.”

Επιπλέον με αφορμή τη σημερινή συγκέντρωση καλούσαν “τον λαό και τη νεολαία της περιοχής να συσπειρωθεί στα Σωματεία του, στους συλλόγους, στους φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος και να διεκδικήσει οργανωμένα, μέτρα και λύσεις που να χτυπάνε τη ρίζα του προβλήματος. Κάθε άλλη λογική μέσα στο κίνημα αντικειμενικά έχει σκοπό να εκτονώσει, να θολώσει το τοπίο για τον πραγματικό ένοχο, ακόμη και να καλλιεργήσει αυταπάτες για το ρόλο του κρατικού μηχανισμού.”

“Είμαστε εδώ καλώντας γονείς εκπαιδευτικούς και το λαό του Μενιδίου να διαδηλώσουμε ενάντια στην παραβατικότητα και την εγκληματικότητα που επικρατεί στην περιοχή χρόνια τώρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τρύμπος Δημήτρης,μέλος του Διοικητικού Συλλόγου των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ” Σωκράτης”.

Στη συνέχεια ο κ. Τρύμπος δήλωσε ότι “η περιοχή με ευθύνη κυβερνήσεων, δημοτικών αρχών έχει γίνει γκέτο τα τελευταία χρόνια, όπου η διακίνηση ναρκωτικών, το εμπόριο όπλων, η πορνεία δίνουν και παίρνουν. Καταδικάζουμε τα συμφέροντα αυτά”.

«Ήρθαμε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να διαδηλώσουμε ειρηνικά. Το Μενίδι είναι καζάνι που βράζει. Υπάρχει οργή και θυμός. Δεν έχουμε λάβει μέχρι στιγμής κανένα αισιόδοξο μήνυμα για το αγαθό της ασφάλειας στην περιοχή μας». Αυτά τόνισε ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννας Κασσαβός, σε δηλώσεις του έξω από το υπουργείο, και συνέχισε: Έπρεπε να χαθεί ένας μαθητής για να αφυπνιστούν συνειδήσεις; Θα κάνουμε καθημερινά ειρηνικές διαδηλώσεις. Ζητάμε να μας δώσετε λύσεις. Το θέμα δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά να βρεθεί λύση. Για το ίδιο θέμα είχαμε συναντηθεί και με υπουργούς της ΝΔ. Ζητάμε να υπάρχει και στην πόλη μας ασφάλεια.

Ο πρόεδρος του συμβουλίου του Δήμου Αχαρνών κατά της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών, Παναγιώτης Πολυμενίδης υπογράμμισε ότι το πρόβλημα υπάρχει από το 2000. Θεωρώ ότι τα ναρκωτικά είναι στο Μενίδι γιατί έχουν επιλέξει να είναι εκεί. Στο θέμα μας εμπλέκονται και άλλα υπουργεία όπως της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί έμπορος ναρκωτικών να συλλαμβάνεται και να αφήνεται ελεύθερος σε δύο ημέρες είπε ο κ. Πολυμενίδης.

Εκ μέρους γονέων της περιοχής, ο Ευάγγελος Σουλιώτης σημείωσε: «Εγώ αν δεν στείλω το παιδί μου στο σχολείο θα με καλέσει ο εισαγγελέας. Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή μας και θέλουμε να ζούμε ελεύθεροι, με ισονομία και όχι με ναρκωτικά. Δεν μπορείτε ή δεν θέλετε; είπε καταλήγοντας ο κ. Σουλιώτης.

Στο μεταξύ αντιπροσωπεία των συγκεντρωθέντων πέρασε στο υπουργείο προκειμένου να εκθέσει τα αιτήματα των κατοίκων των Αχαρνών στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου προστασίας του Πολίτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:02