search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:40
MENU CLOSE

Κατολισθήσεις από τις καταρρακτώδεις βροχές στο Μπαγκλαντές: Στους 111 οι νεκροί (Photos)

13.06.2017 17:30
Κατολισθήσεις από τις καταρρακτώδεις βροχές στο Μπανγκλαντές: Στους 111 οι νεκροί (Photos) - Media

 

Τουλάχιστον 111 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των κατολισθήσεων τις οποίες προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές του μουσώνα που πλήττει το νοτιοανατολικό τμήμα του Μπανγκλαντές, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Ο απολογισμός υπάρχει κίνδυνος να γίνει ακόμη πιο βαρύς δεδομένου ότι πολλές περιοχές είναι αποκλεισμένες», επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ριάζ Άχμεντ, αξιωματούχος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.

Πολλά από τα θύματα ανήκαν σε φυλές και ζούσαν σε απομονωμένες κοινότητες στην περιοχή Ρανγκαμάτι, που συνορεύει με την Ινδία. Τουλάχιστον 75 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν κατολισθήσεις μεγάλων όγκων λάσπης καταπλάκωσαν τα σπίτια τους.

«Εκατοντάδες από αυτούς κοιμούνταν μέσα στα σπίτια τους στην πλαγιά ενός λόφου όταν σημειώθηκαν οι κατολισθήσεις», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Σάγεντ Ταρικούλ Χάσαν. «Απομακρύναμε ορισμένους από τους πληγέντες χωρικούς (μεταφέροντάς τους) σε σχολεία και άλλες ασφαλείς τοποθεσίες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στη γειτονική περιοχή Μπανταρμπάν οι αρχές έκαναν λόγο για έξι νεκρούς, ανάμεσά τους τρία παιδιά, ενώ στην Τσιταγκόνγκ οι αρχές έκαναν λόγο για 30 νεκρούς και η αστυνομία έδωσε εντολή να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως κάτοικοι παραγκουπόλεων και οικισμών κοντά σε λόφους.

Οι νέες καταστροφές καταγράφονται δύο εβδομάδες μετά το πέρασμα του κυκλώνα Μόρα, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους και προκάλεσε ζημιές σε χιλιάδες οικήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:40