search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:05
MENU CLOSE

Παραιτήθηκε ο διευθυντής της Uber – Σε αναγκαστική άδεια ο διευθύνων σύμβουλος

14.06.2017 09:14
Παραιτήθηκε ο διευθυντής της Uber – Σε αναγκαστική άδεια ο διευθύνων σύμβουλος - Media

 

Σε αναγκαστική επ’ αόριστον άδεια από την εταιρεία που ο ίδιος ίδρυσε βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος της Uber, Τράβις Κάλανικ, όπως ενημέρωσε ο ίδιος τους εργαζομένους της εταιρείας, στη δίνη σκανδάλων που αμαυρώνουντην εικόνα του αμερικανικού κολοσσού.

Το διοικητικό συμβούλιο χρεώνει στον Κάλανικ, ότι δεν χειρίστηκε με την δέουσα προσοχή τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος γυναικών εργαζομένων της εταιρείας.

Λίγες ώρες νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι ο διευθυντής της UBER, Ντείβιντ Μπόντερμαν, υπέβαλε την παραίτηση του, μετά τις κατηγορίες για σεξιστικά σχόλια που έκανε, κατά την διάρκεια σύσκεψης της εταιρείας.

Εδώ και πολλούς μήνες είναι σε εξέλιξη έρευνα από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Έρικ Χόλντερ, ο οποίος είχε αναλάβει τη διερεύνηση της κουλτούρας και των πρακτικών στην εταιρεία μετά τις καταγγελίες πρώην εργαζόμενης για σεξουαλική παρενόχληση. Η Uber την Τρίτη δημοσιοποίησε τις συστάσεις από την έρευνα αυτή, που περιελάμβαναν τη μείωση της εξουσίας του Κάλανικ και την επιβολή περισσότερων μηχανισμών ελέγχου σχετικά με τις δαπάνες, τους ανθρώπινους πόρους και τη συμπεριφορά των μάνατζερ.

Σύμφωνα με το Reuters, η αποχώρηση του Κάλανικ, αν και προσωρινή, προκαλεί «σεισμό» στον κόσμο της startup της Σίλικον Βάλεϊ, όπου οι ιδρυτές των εταιρειών τα τελευταία χρόνια χαίρουν πολύ μεγάλης αυτονομίας, με τα ονόματά τους συχνά να γίνονται συνώνυμα αυτών των εταιρειών τους.

Ο 40χρονος Κάλανικ είπε πως χρειάζεται χρόνο μακριά από τη δουλειά για να πενθήσει τη μητέρα του, που απεβίωσε πρόσφατα, και να βελτιώσει τις ηγετικές του ικανότητες, σύμφωνα με email προς το προσωπικό το οποίο είδε το Reuters. Ο ίδιος δεν διευκρίνισε για πόσο θα λείψει.

Σύμφωνα με πηγή ενημερωμένη για το ζήτημα αυτό, ο Κάλανικ μπορεί να επιστρέψει στην εταιρεία όποτε επιθυμεί.
Η Uber έχει δεχτεί, το τελευταίο διάστημα, σφοδρές επικρίσεις σχετικά με τη μεταχείριση γυναικών εργαζομένων και μάλιστα είχε αναγκαστεί να προχωρήσει στην απόλυση 20 υψηλά ιστάμενων στελεχών.

Πηγή: newmoney.gr

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:03