search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:52
MENU CLOSE

ΔΝΤ: Ελπίζουμε σε πρόοδο για το θέμα του χρέος στο Eurogroup

14.06.2017 13:42
ΔΝΤ: Ελπίζουμε σε πρόοδο για το θέμα του χρέος στο Eurogroup - Media
 
Την ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξει πρόοδος στο θέμα του ελληνικού χρέους στο Eurogroup της Πέμπτης, εξέφρασε ο πρώτος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Λίπτον, σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg.
 
Το ΔΝΤ, είπε ο Λίπτον, προσέρχεται στην συζήτηση με τη θέση που εκφράζει από καιρό, ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας πρέπει να στηρίζεται σε δύο σκέλη: στις κατάλληλες πολιτικές και την κατάλληλη παρέμβαση στο χρέος. Θεωρούμε, είπε, ότι για το πρώτο έχει γίνει πολλή πρόοδος. «Αυτό που μένει να συζητηθεί είναι το θέμα του χρέους και ελπίζουμε ότι μπορεί να γίνει πρόοδος σε αυτό στο Eurogroup», πρόσθεσε.
 
Όσον αφορά στον τρόπο συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο Λίπτον είπε ότι το Ταμείο είναι ανοικτό σε κάθε προσέγγιση που έχει χρησιμοποιήσει. Μία διέξοδος, είπε, θα ήταν η λεγόμενη αρχή της έγκρισης, που θα «μας επέτρεπε να εγκρίνουμε κατ’ αρχήν το πρόγραμμα» και μετά «να αρχίσουμε πιο εντατικά, αφού θα έχει διευθετηθεί αποφασιστικά το θέμα του χρέους».
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:52